Přejít k hlavnímu obsahu

Toto ovoce by měla jíst každá žena nad 50 let: Pomůže s celulitidou, hubnutím i křečáky

Sladký a šťavnatý ananas je u nás k dostání nejčastěji kolem Vánoc, ale díky jeho skvělým účinkům, byste ho měli konzumovat nejen v zimě, ale po celý rok! Zvláště, jste-li žena nad 50 let. Vedle jeho skvělých zdravotních benefitů je totiž naprostým zázrakem v boji proti celulitidě, křečovým žilám a nadváhou.

Ananas je plný vitamínů a minerálů

Ananas nejen skvěle chutná, je i velmi zdravý. Právem je označován jako král ovoce. Obsahuje totiž téměř všechny vitaminy, a ještě dalších šestnáct minerálních látek a stopových prvků. Díky obrovskému koktejlu živin je právem považován za ovocného léčitele. Ananas poprvé přivezl z Ameriky do Evropy španělský mořeplavec Kryštof Kolumbus roku 1493 a pojmenoval ho podle tvaru připomínající šišku Piňa de Indes, borovice indiánů. Neroste na stromě, jak se mnozí mylně domníváme, ale uprostřed přízemní rostliny ananasovníku, která dorůstá do výšky okolo metru.

Ananas pomůže při hubnutí

Ananas obsahuje velké množství vody a relativně málo cukru, proto je skvělým pomocníkem při dietách a hubnutí. Podporuje snadné trávení bílkovin, kterých jíme při dietě více. Díky vysokému obsahu vody, pomůže vypláchnout z těla mnohé škodliviny, upraví činnost vašich střev a kila půjdou snadněji dolů. Navíc má vliv i na posílení organismu. Budete díky němu zkrátka celkově zdravější, odolnější a vytrvalejší. Dejte si na snídani kousek nasekaného ananasu místo sladkého moučníku nebo ananasové smoothie, uděláte pro své zdraví dobrou věc.

5 benefitů ananasu pro vaše zdraví a krásu

Na povrchu drsný, uvnitř zářivě žlutý a šťavnatý. Tropický ananas byste neměla zakusovat pouze k Piňa Coladě během letních večerů. Toto ovoce vám pomůže zhubnout, posílí imunitní systém a zkrásní vaši pleť! Přečtěte si 5 důvodů, proč byste si sladký ananas měla dopřávat častěji.
svetzeny.cz

Ananas vás zbaví otoků i křečových žil na nohách

Ananas v sobě skrývá velkou škálu vitamínů, minerálních látek i enzymů. Je skvělým zdrojem vitamínů skupiny B, vitamínu C a betakarotenu. Obsahuje také důležitý hořčík, zinek, mangan a železo. Za nejlepší přírodní léčivo je ale ananas považován hlavně z důvodu vysokého obsahu bromelinu – enzymu, který štěpí bílkoviny a sráží mléko. Bromelin je navíc protizánětlivý, dokáže zmírnit bolest, urychluje regeneraci tkání, snižuje tvorbu krevních sraženin a zmírňuje otoky nohou, což přináší úlevu hlavně těm, kteří trpí křečovými žílami a trápí je pocit těžkých nohou.

Ananas zapojte do boje proti celulitidě

Ananas je nejlepší konzumovat čerstvě nakrájený, nebo si z něj lisovat šťávu. Velmi chutný je v kombinaci s listovou zeleninou a dalších salátech, skvěle chutná i zprudka ogrilovaný. Využít jej ale můžete i zevně potíráním míst postižených celulitidou. Jednotlivé partie nejprve pořádně promasírujte, aby se pokožka prokrvila. Poté ji potřete ananasovou šťávou a vmasírujte. Hýždě a stehna pak obalte potravinářskou fólií a nechte alespoň hodinu působit. Jakmile fólii odstraníte, pokožku opláchněte příjemně teplou vodou a ošetřete tělovým krémem.

Trápí vás nevzhledná celulitida? Zbavte se jí prostřednictvím těchto triků

Hezké slunečné a teplé počasí se blíží a vás trápí nevzhledná pomerančová kůže neboli celulitida, kvůli které se ostýcháte obléci do kraťasů a sukní? Nezoufejte. Svou pokožku můžete vyhladit i bez velké námahy. Vyzkoušejte pár ověřených triků, které vás celulitidy zbaví jednou pro vždy. Získejte znovu hladkou pokožku a ztracené sebevědomí s našimi tipy.
svetzeny.cz

Jak poznat zralý ananas

Ananas má velmi tvrdý obal, proto se jeho čerstvost dá poznat nejvíce podle jeho vůně. Ucítíte-li sladkou a svěží vůni, pak je ananas zralý. Pokud nic necítíte, ananas ještě nedozrál a v domácích podmínkách vám již nedojde. Jakmile přinesete zralý ananas domů, odřízněte jeho vrchní část a postavte ho do lednice vzhůru nohama. Díky tomu se celá jeho sladkost, které je nejvíce nejvíce v jeho spodní části, postupně rozvine do celého plodu.

Víte, jak správně naporcovat ananas?

Nejprve odstraňte pevnou slupku, na které jsou oka, tuhou spodní část, vrchní část s listy a dřevnatý střed. Ananas postavte na dostatečně velké a pevné prkénko a chytněte ho za listy. Pomocí velkého ostrého nože odřízněte veškerou slupku směrem shora dolů. Ananas rozpůlte podélně a každou polovinu ještě rozdělte na poloviny. Vzniknou čtyři čtvrtky. Z každé čtvrtky odstraňte vnitřní dřevnatou část. Vykrájejte zbylá ostnatá očka pomocí škrabky na brambory nebo nožem. Takto připravený ananas naporcujte na kostky nebo plátky podle své chutě.

Zdroj článku