Přejít k hlavnímu obsahu

Hubnutí: Týdenní jídelníček, který stojí pár korun a pomůže vám s hubnutím v novém roce

Každý člověk má jiný bazální metabolismus, energetický výdej a další faktory, které ovlivňují doporučený denní příjem kalorií. Náš vzorový jídelníček proto považujte pouze za inspiraci, a pokud na vás nesedí například výška či pohybová aktivita, navyšte počet kalorií. Přesto vám však jídelníček dá určitou představu o tom, jak by měl takový ideální hubnoucí jídelníček vypadat.

Týdenní jídelníček za pár korun, který vám pomůže zhubnout v novém roce

Tento vzorový týdenní jídelníček obsahuje vyváženou stravu a je vytvořen pro ženu, které je 40 let, měří 160 cm, váží 80 kilogramů, stravuje se bez omezení (není vegetariánka ani veganka), cvičí málo nebo vůbec a jejím cílem je zhubnout. Tento hubnoucí jídelníček je tedy sestaven na denní příjem kalorií 1500 kcal. Všechny uvedené kalorické hodnoty jsou pouze orientační. Odhadované náklady na jeden den jsou celkem 200 Kč - 250 Kč

Pondělí:

Snídaně (350 kcal):

Ovesné vločky (50 g), ovoce (20g), jogurt (150 g)

Svačina (100 kcal):

Jablko.

Oběd (450 kcal):

Kuřecí prsa (150 g) na grilu s quinoou (50 g suchá) a dušenou zeleninou.

Svačina (50 kcal):

Mrkev a hummus (50 g).

Večeře (550 kcal):

Losos (150 g) na páře s batátovým pyré (100g) a brokolicí.

Úterý:

Snídaně (300 kcal):

Omeleta (ze dvou vajec) se špenátem a rajčaty.

Svačina (150 kcal):

Jogurt (150 g) s ořechy(30 g).

Oběd (400 kcal):

Quinoa salát s fazolemi, 1 avokádem a rajčaty.

Svačina (50 kcal):

Pomeranč.

Večeře (600 kcal):

Těstoviny (75 g suché) z čočkové mouky s rajčatovou omáčkou a parmazánem (10g).

Výživový poradce radí: Užijte si svátky, aníž byste přibrali na váze

Sváteční pohoda je spojována s dobrým jídlem. Jenže, jak to udělat, abyste se v lednu při pohledu na váhu nezhrozili a zapli knoflík u kalhot? Existuje několik strategií, díky kterým si udržíte rovnováhu a svátky si užijte i bez zbytečného pribývání na váze.
svetzeny.cz

Středa:

Snídaně (250 kcal):

Smoothie s borůvkami, 1 banánem a ořechy (300 ml).

Svačina (100 kcal):

Celozrnný toast s avokádem.

Oběd (450 kcal):

Restovaný losos (150 g) s quinoou (50 g suchá) a listovým salátem.

Svačina (50 kcal):

Ředkvičky s hummusem (50 g).

Večeře (650 kcal):

Kuřecí kari s basmati rýží (150 g hotového pokrmu).

Čtvrtek:

Snídaně (300 kcal):

Řecký jogurt (150 g) s medem (1 lžička) a mandlemi (10g).

Svačina (150 kcal):

Hruška a tvrdý sýr(30 g).

Oběd (400 kcal):

Quinoa salát s kuřecím masem fazolemi a avokádem (150g hotového pokrmu).

Svačina (50 kcal):

Rajče.

Večeře (600 kcal):

Těstoviny (75 g suché) s kuřecím masem (100g) , cherry rajčaty a špenátem.

Pátek:

Snídaně (350 kcal):

Ovesné vločky (50g) s 1 banánem, ořechy (30g) a medem (1 lžička).

Svačina (100 kcal):

Jogurt (150g) s borůvkami.

Oběd (450 kcal):

Tofu (150g) s brokolicí a květákem na kousky.

Svačina (50 kcal):

Mandarinka.

Večeře (550 kcal):

Losos (150g) na grilu s batátovými hranolky (100g) a zeleným salátem.

Sobota:

Snídaně (300 kcal):

Celozrnný toast s 1 avokádem a 1 vejcem na měkko.

Svačina (150 kcal):

Sklenice tvarohu (150g) s malinami (50g).

Oběd (400 kcal):

Čočková polévka s celozrnným toastem.

Svačina (50 kcal):

Mrkev a hummus (50g).

Večeře (600 kcal):

Kuřecí pečeně (150g) s batátovým pyré (100g) a pohankou (50g).

Neděle:

Snídaně (350 kcal):

Omeleta se špenátem (ze dvou vajec), rajčaty a sýrem (30g).

Svačina (100 kcal):

Jogurt (150g) s jahodami.

Oběd (450 kcal):

Losos (150g) na páře s quinoou (150g) a restovanou zeleninou.

Svačina (50 kcal):

Pomeranč.

Večeře (550 kcal):

Kuskus (50g suchý) s pečeným kuřecím masem (150g) a zeleninou.

7 důvodů, proč jíst zázvor každý den. Pomůže vám zlepšit zdraví nebo zhubnout

Také si občas rádi vychutnáte čaj z čerstvého zázvoru? Děláte dobře. Nejen, že pomůže od bolesti v krku, dokáže mnohem víc! Odhalíme vám, proč byste měli konzumovat zázvor každý den. Budete překvapeni, kolik plusů tato zázračná rostlina v sobě skrývá. Ne nadarmo by ho měla mít doma každá správná hospodyňka.
svetzeny.cz
Zdroj článku