Přejít k hlavnímu obsahu

75letá Australanka vypadá už 30 let stejně mladě díky jedné potravině, kterou vyškrtla z jídelníčku

Při pohledu na australskou seniorku neuvěříte, že oslavila své 75. narozeniny a získáte pocit, že přestala stárnout. A to nejen její kůže, ale i její tělo! Představujeme vám Carolyn Hartzovou, seniorku z australského Perthu a majitelku potravinového výrobce. Poznejte ženu, která se před 33 lety rozhodla zcela navždy vyškrtnout cukry ze svého jídelníčku. Na začátku její dlouhé cesty však stály nepříjemné příznaky vážné nemoci, které ji donutily se svým tělem a životosprávou okamžitě zatočit.

Carolyn Hartzová kdysi milovala cukr a nikdy by ji nenapadlo, že by ho někdy ve svém životě musela zcela vyškrtnou z jídelníčku. To se jí povedlo a bez cukru vydržela dlouhých 33 let. Dnes má postavu, kterou jí mohou závidět i jiné, o mnoho mladší ženy. Může se bez ostychu obléknout do plavek a ukázat se na pláži. Carolyn začala žít zdravým životním stylem, ve kterém preferuje nahrazení cukru za přírodní sladidlo v potravinách, které konzumuje.

Čím je člověk starší, tím více by si měl dávat pozor na to, co a kolik toho konzumuje, domnívá se Australanka. A to především z důvodu, že se věkem metabolismus zpomaluje. Neméně důležitá je příprava vlastních jídel a nápojů, jejichž obsah známe a můžeme si ho upravit podle vlastních potřeb a preferencí

 

Nemoci podle krevních skupin: Nuly se dožívají nejvyššího věku, béčka mají neklidnou mysl

Známe nazpaměť své telefonní číslo, adresu, ale pokud se nás někdo zeptá, jakou máme krevní skupinu, většinou tápeme. Ta však bývá jedním z klíčových faktorů, kdy můžeme identifikovat predispozice k určitým nemocem, ale také si podle ní určit skladbu vhodných potravin.
svetzeny.cz

Chcete vypadat jako Carolyn? Podívejte se na její rady, jak se jí povedlo dosáhnout dokonalé postavy

Australanka a šéfkuchařka Carolyn Hartzová je dnes 75letá babička s mimořádně mladistvým vzhledem. Tvrdí, že za to, jak vypadá, nevděčí kosmetickým zákrokům, ale pouze zdravému životnímu stylu. Carolyn se rozhodla pomáhat ženám všech věkových kategorií, protože podle ní to, že žena vypadá dobře, dokáže zvednout její sebevědomí. Sama přiznala, že spousta jejích kamarádek se stydí v létě obléknout do plavek a raději na veřejné koupaliště nebo pláže ani nechodí. To je podle Carolyn chyba.

Všichni za dokonalou postavou vidí léta tvrdé dřiny a hodiny strávené ve fitku. To ale tak není, dokonalou postavu si můžete vybudovat i z pohodlí vašeho domova. V první řadě musíte vynechat cukr. Celá léta sladila vše, co mohla. To se však změnilo po jedné kontrole u lékaře, který jí diagnostikoval vysokou hladinu cukru v krvi a počínající cukrovku. V té době se Carolyn vzdala všeho sladkého, a pokud něco sladila, tak výhradně březovým cukrem, který je přírodní a zdraví neškodlivý.

Královská rodina se otřásá v základech: Spekuluje se o dalším sexuálním zneužívání a tentokrát v sirotčinci

Královská rodina po smrti královny Alžběty II. zažívá další nepříjemnou situaci. Tu měl způsobit Lord Mountbatten, strýc krále Karla III., k němuž v mládí vzhlížel a považoval ho za svého učitele. Strýček Dickie, jak se mu v královské rodině přezdívalo, byl zabit při atentátu IRA v roce 1979 a nyní čelí obvinění ze sexuálního zneužívání nezletilých chlapců.
svetzeny.cz

Definitivní rozhodnutí jí změnilo život

Přestože ji mnozí lidé podezřívají, že podstoupila řadu kosmetických a chirurgických zákroků, Carolyn tyto úvahy odmítá. Tvrdí, že jediná změna, která jí pomohla vypadat mladě i po sedmdesátce, je, že definitivně vyřadila rafinovaný cukr, bez kterého žije více než 33 let!

Seniorka nezapomíná ani na pravidelný pohyb, který je pro budování silného a zdravého těla stejně důležitý jako zdravá strava. Mimochodem, cukr má celkově negativní účinky na náš organismus. Způsobuje přibývání na váze a můžeme si na něj vytvořit závislost. Zvyšuje riziko kardiovaskulárních onemocnění, způsobuje vznik akné, ovlivňuje kvalitu zubů, zvyšuje riziko vzniku cukrovky a především způsobuje stárnutí pokožky.

Takto vypadá úchvatná Australanka
Zdroj článku