Přejít k hlavnímu obsahu

Tipy od vizážistky na jarní make-up, který sedne podle věku: 30+,40+,50+

Info ikona
Líčení

Jaro s sebou přináší výměnu šatníku, a tak je třeba osvěžit i váš make-up. Inspirujte se v naší galerii na svěží jarní make-up a přečtěte si užitečné rady od zkušené vizážistky. Dodejte vaší tváři jemnost a uberte si díky správně zvolenému make-upu pár let.

Líčení

Důkladné čištění

Základ u každé pleti jakéhokoliv věku je důkladné odlíčení, především před spaním. Ráno je dobré pleť vyčistit od nečistot, které na ní během noci ulpěly z polštáře. Důležité je také používat kvalitní hydratační krémy a krémy speciálně určené na oční okolí.

30+

Vizážistka Marika Trávničková, která pracuje pro francouzskou kosmetiku Sisley, radí používat make-up spíše lehčí konzistence. Nedostatky lze zakrýt korektorem, který naneste především na oblast pod oči, díky čemuž se rozzáří váš pohled. Používejte tvářenku v teplejších odstínech. Pomůže vám krásně vytvarovat obličej pomocí kontur. Co se týče očí, pokud nemáte vrásky, použijte tekutou oční linku a stíny v přirozených tónech. Když už se u vás vrásky objevily, vyhněte se perleťovým stínům, které zvýrazňují vrásky, a tekutou linku vyměňte za tužku.

Šaty dle barevné typologie: Zjistěte, zda jste jarní, letní, podzimní nebo zimní typ a který odstín vás omladí

Konečně se oteplilo, jaro je tu. Určitě se všichni již těšíme, že konečně odhodíme vrstvy oblečení. Přinášíme vám inspiraci, v naší galerii najdete překrásné jarní šaty určené přesně pro váš barevný typ. Pokud jej neznáte, nahlédněte do našeho zjednodušeného rádce, který vás světem barevné typologie provede.
svetzeny.cz

40+

Podle vizážistky je dobré používat jemný make-up s lehčí konzistencí. Nedostatky zakryjte korektorem. Vyhněte se rozjasňovačům pleti nebo je alespoň nanášejte co nejdále od oblasti očí, jelikož zvýrazňují vrásky. Perleťovým stínům se vyhněte úplně, místo toho zkuste použít voděodolné stíny v tužce, které se neslijí do nevzhledné linky a vydrží celý den na místě. Tvářenka v teplých odstínech vám pomůže rozjasnit pleť. Na rty použijte konturovací tužku, kterou rozmažte do středu rtů a poté naneste lesk na rty nebo lesklou rtěnku. Rty budou vypadat plně a svěže.

50+

Vizážistka radí používat lehký make-up a nedostatky zakrýt korektorem. Pod oči již na nanesený make-up můžete použít rozjasňovací korektor, kterým můžete zakrýt i nosoretní rýhu. Vrásky se tak opticky vyhladí. Pomocí tvářenky rozjasníte pleť. Stíny používejte v tlumených odstínech (zemité barvy, čokoládové odstíny, vanilkový odstín atd.). Linku na očích jemně rozmažte, aby nebyla ostrá. Na rty použijte rtěnku s kyselinou hyaluronovou, která intenzivně hydratuje.

Jak zamaskovat hrozné vlasy během okamžiku: Suchý šampon a další tipy, které vám vylepší vzhled na poslední chvíli

Každý má někdy den, kdy vlasy zkrátka nespolupracují tak, jak byste chtěli. Ať už jde o přeleželé vlasy z postele nebo prostě jen pár dní nemyté vlasy, není to zas takový problém, dokud u vašich dveří nezazvoní nečekaná návštěva nebo se nemusíte narychlo vypravit ven. Jak si tedy s neupravenými vlasy na rychlo poradit, abyste vypadali dobře?
svetzeny.cz

Zdroje: Marika Trávničková, Healthline