Přejít k hlavnímu obsahu

Jaké čaje vám pomůžou zhubnout?

Přes zimu pod oblečením skrýváte, že vánočního cukroví bylo letos trochu víc a na jaře se musíte postavit realitě čelem? Tyhle čaje vám pomůžou nejen při detoxikaci, ale hlavně při spalování tuků!

1. Mátový čaj

Máta je výborným pomocníkem při žaludečních problémech a taky při eliminaci tukových zásob. Pokud budete mátový čaj pravidelně pít, nepřepadnou vás pocity „vlčího hladu“ a nesníte toho tolik. Její vůně navíc zmírňuje pocit hladu, takže si stačí přivonět ke kvalitnímu esenciálnímu oleji z máty, ukazuje studie publikovaná v časopise Journal of Neurological and Orphan Medicine. Účastníci studie, kteří si každé dvě hodiny přičichli k mátě, zhubli za měsíc v průměru 2,2 kilo.

2. Matcha čaj

Matcha čaj obsahuje silné antioxidanty, které zpomalují přibírání na váze, a ještě k tomu napomáhají spalovat kalorie 4x rychleji. Je také plný chlorofylu, minerálů a aminokyseliny L-Theanine, které dodávají tělu energii a zlepšují paměť.

3. Zelený čaj

Zelený čaj obsahuje hodně kofeinu a katechinových polyfenolů, které stimulují nervovou soustavu, čímž dochází k uvolňování tuku do krve jako paliva pro těla. Vedle toho stimuluje metabolismus a pomáhá při spalování tuků. Kdo se potřebuje zbavit přebytečného tuku okolo bříška, měl by si pravidelně dopřát zelený čaj.

4. Čaj z goji

Goji je plod kustovnice čínské, která je oblíbená především v Asii. Nicméně i u nás si našla své příznivce a vzhledem k jejím zázračným účinkům na zdraví se řadí mezi superpotraviny. Goji obsahuje hodně vlákniny, která je velkým pomocníkem při hubnutí. Váže totiž vodu, což zajistí mimo jiné dlouhodobější pocit sytosti, tlumí hlad a chuť na jídlo.

5. Bílý čaj

Tento čaj je skvělým pomocníkem v boji proti tukovým zásobám. Složky bílého čaje blokují hromadění tukových buněk a stimulují metabolismus, takže jdou kila snadněji dolů. Bílý čaj má navíc neobyčejně zajímavou chuť.

6. Pampeliškový čaj

Čaj z této léčivé rostliny zlepšuje trávení, odkyseluje žaludek a podporuje odvodnění a vyprazdňování. Využít k tomu můžete jak listy pampelišky, tak i kořen rostliny (čerstvý nebo sušený).