Přejít k hlavnímu obsahu

Blesková špenátová pizza

Večeře bude to půlhodinky! Skvělé jídlo zvládnete velmi rychle a snadno. Přesvědčte se.

BLESKOVÁ ŠPNÁTOVÁ PIZZA S VAJÍČKEM A PROSCIUTTEM

pro 4 osoby:
250 g baby špenátu, 2 pšeničné nebo kukuřičné tortilly, 2 lžíce mascarpone, špetka strouhaného muškátového oříšku, 2 vejce, 50 g nastrouhaného sýra Gruyère, sůl a mletý barevný pepř, drcená sušená chilli paprička (nemusí být), 4–8 plátků prosciutta

1. Troubu předehřejte na 200 °C.

2. Špenát vložte do cedníku a spařte jej vroucí vodou. Nechte zchladnout a poté vodu vymačkejte. Tortilly položte na plech vyložený pečicím papírem. Každou potřete lžící mascarpone, rozdělte na ně špenát a posypte muškátovým oříškem. Do středu každé tortilly rozklepněte vejce, posypte sýrem, osolte a okořeňte barevným pepřem nebo sušenou chilli papričkou. 

3. Dejte péct do trouby na 10 minut. Na závěr naaranžujte na každou pizzu prosciutto.

TIP: Kromě tortill lze použít i chléb pita nebo chléb naan. Prosciutto můžete příště vyměnit i za uzeného lososa, zkusit můžete ale i kombinaci pesto, mozzarella a šunka nebo rajčata, oregano, mozzarella a pikantní salám.

SVĚT ŽENY PŘEJE DOBROU CHUŤ!

ČTĚTE TAKÉ:
SALÁT JAKO Z RESTAURACE? DÍKY JEDINÉ INGREDIENCI