Promotion
Promotion

Originální silvestrovské drinky

Promotion

Piña Colada à la panna cotta

Na 4 skleničky potřebujete: 4 a 1/2 plátu želatiny, 3 snítky citronové trávy, 1 a 1/2 bio limetky, 600 ml kokosového mléka, 3 lžíce cukru, 67 ml likéru Batida de Coco
1. Namočte želatinu. Omyjte citronovou trávu. Snítky trochu zploštěte a nakrájejte na větší kousky. Omyjte limetky a nakrájejte je na plátky.
2. Kokosové mléko uveďte do varu s citronovou trávou, plátky limetky a cukrem, vařte 5 minut při mírné teplotě. Směs nechte 30 minut proležet. Přeceďte ji a krátce ohřejte. Vymačkejte želatinu a rozpusťte ji v mléce. Vmíchejte kokosový likér. Nalijte panna cottu do skleniček a postavte na 3 hodiny do chladu. Podle chuti ozdobte mangem.

Mražený Gin Tonic

Na 6 skleniček potřebujete: 400 g moučkového cukru, 400 ml studeného toniku, 4 lžíce ginu, nastrouhaná kůra a polovina šťávy z 1 bio citronu, nastrouhaná kůra a šťáva z 1 bio limetky, 1 bílek
1.Cukr ohřejte se 400ml vody, než se cukr rozpustí. Vařte 1 minutu a nechte vychladnout.
2. Směs smíchejte s tonikem a dejte do chladu. Přidejte gin, kůru a šťávu z citronu a limetky, promíchejte a dejte do mrazničky.
3. Z bílku ušlehejte tuhý sníh. Mražený sorbet metličkami silně promíchejte a sníh vmíchejte. Dejte na noc do mrazničky. Podávejte ve sklenicích a podle chuti ozdobené limetkami.

Zelená vdova 

Na 6 skleniček potřebujete: 5 plátů želatiny, 200ml marakujového džusu, 160ml Blue Curaçao, 400ml pomerančového džusu, 1 sáček želé v prášku (malinová příchuť)
1. Želatinu namočte. Ohřejte marakujový džus a 200ml pomerančového džusu. Vymačkejte želatinu a rozpusťte ji v džusu. Přidejte Blue Curaçao a promíchejte. Nechte v chladničce 4–5 hodin ztuhnout. Želé připravte podle návodu na obalu, dejte do hranaté formy a v chladu nechte ztuhnout.
2. Zelené želé nakrájejte na proužky a dejte do 6 sklenic. Červené želé nakrájejte na malé kostičky a přidejte do sklenic. Nalijte do nich zbytek pomerančového džusu.

Promotion
Promotion
Promotion
Promotion

@svetzeny

Promotion
Promotion
Promotion