Recept: Osvěžující Frosé s jahodami

Ingredience

1 láhev rosé (růžového vína výrazné chuti)
250 g jahod
100 ml vody
100 g moučkového cukru
šťáva z jednoho citrónu
panák vodky

Postup: 

  1. Víno nalijte do formiček na led a dejte do mrazáku na 6 hodin. Víno díky obsahu alkoholu nezmrzne úplně, nemusíte se bát.
  2. Svařte vodu s moučkovým cukrem a míchejte 3-4 minuty, dokud se cukr zcela nerozpustí. Pak přidejte jahody a směs dejte vychladnout a poté na chvíli do lednice. 
  3. Do mixéru dejte zmražené růžové víno s citrónovou šťávou a vodkou a rozmixujte. Nakonec přidejte sirup a lehce promixujte.
  4. Podávejte s jahodami nebo i samotné. 

@svetzeny