Přejít k hlavnímu obsahu

Kvíz: Jak ovládáte látku prvního stupně ZŠ? Vyzkoušejte si test pro čtvrťáky

Info ikona
Test učení

Základní učivo, které by měl znát každý, kdo prolezl základkou. Schválně, jestli si ještě pamatujete základy vlastivědy, přírodovědy, matematiky a českého jazyka. Jak jste na tom?

1. Vyberte odpověď, kde jdou jednotlivá období správně po sobě.

A)   doba bronzová, doba kamenná, doba železná
B)   doba kamenná, doba bronzová, doba železná
C)   doba kamenná, doba železná, doba bronzová

2. Kdo byl prvním známým knížetem rodu Přemyslovců?

A)   Bořivoj
B)   Václav
C)   Oldřich

3. Jak se jmenoval král z rodu Lucemburků, za jehož vlády začal Jan Hus kázat proti bohaté církvi?

A)   Václav IV.
B)   Jan Lucemburský
C)   Karel IV.

4. Jak se nazývala husitská zbraň, která měla podobu koule s ostny?

A)   cep
B)   řemdih
C)   sudlice

5. Jaká válka začala povstáním Čechů proti Habsburkům?

A)   sedmiletá
B)   prusko-rakouská
C)   třicetiletá

6. Vyberte dvojici podstatného jména rodu ženského se správným vzorem.

A)   lžíce + kost
B)    píseň + noc
C)    konvice + růže

7. Který z příkladů dělení se zbytkem je správně?

A)   44 : 8 = 5, zbytek 4
B)   32 : 5 = 6, zbytek 1
C)   23 : 2 = 11, zbytek 2

8. Vzorec pro výpočet obvodu čtverce je...

A)   4 . a
D)   2 . (a+b)
E)    a + b + c

9. Vyberte jméno květiny na obrázku.

Obrázek odebrán.

A)   Pryskyřník
B)   Třezalka tečkovaná
C)   Kohoutek luční

10. Které z následujících slov nepatří mezi vyjmenovaná slova po l?

A)    plýtvat
B)   lysí
C)   blýzko

11. Jarní rovnodennost nastává...

A)   23. 9.
B)   21. 3.
C)   21. 6.

12. Světlo bílé barvy je umístěno na kole...

A)   vpředu
B)   vzadu
C)   vpředu i vzadu

Byla to fuška nebo jste test zvládli levou zadní? Správné odpovědi najdete za obrázkem.

Info ikona
dítě, škola
  1. B
  2. A
  3. A
  4. B
  5. C
  6. C
  7. A
  8. A
  9. B
  10. C
  11. B
  12. A

Newsletter

Svet Zeny logo

Odebírejte náš NEWSLETTER

Váš e-mail

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.