Přejít k hlavnímu obsahu

Blogerka Kamu: Na odjezd z domova není odvaha zapotřebí

Blogerka Kamu: Na odjezd z domova není odvaha zapotřebí

Kamilu Rundusovou alias Kamu lidé znají díky její facebookové stránce Kamu’s Mise en Place, kde sdílí zážitky z cest a recenze na tuzemské i zahraniční restaurace, nebo z pořadu Kamu ve Vietnamu. Její kuchařské začátky ale nebyly snadné. Zvlášť první cesta na Nový Zéland…

Jaké to je, být považovaná za jednu z nejúspěšnějších českých blogerek?

Je to legrační, protože já vlastně ani nemám blog. Jen facebookovou stránku, kam všechny svoje zkušenosti a recepty pro své fanoušky nahrávám. Brzo ale budu mít i stránky. Jinak je to zajímavá zkušenost, to určitě.

Nejspíš se vás na to ptají opravdu všichni, ale i nás zajímá, kde jste vzala odvahu vyjet hned po absolvování hotelové školy do zahraničí?

Nemyslím, že k tomu vůbec byla potřeba odvaha. Bylo to pro mě naprosto přirozené a odjezd do zahraničí jsem plánovala už na škole. Bylo mi jasné, že v našich podmínkách se ze mě žádná velká kuchařka nestane.

A vaše první zastávka?

Nic moc. Odletěla jsem zamilovaná s přítelem do Aucklandu na Novém Zélandu a za pár dní jsem zjistila, že se těsně před naším odletem stihl zasnoubit s jinou slečnou. Nepříjemné překvápko na začátek mě ale zocelilo, a já tak byla najednou v necelých dvaceti letech na cestě sama s batohem, připravená na všechno.

Kamu nám také prozradila, jak získala práci v italské restauraci Jamieho Olivera, jaké to je vařit v michelinském podniku La Degustation Bohême Bourgeoise v Praze a co plánuje na léto. Přečtěte si celý rozhovor v našem speciálu Chuť léta, který je právě v prodeji.

Tip redakce: Chcete ochutnat, jak vaří Kamu? Zajděte do Bageterie Boulevard a objednejte si cokoli z Asií inspirovaného menu. V nabídce je třeba mrkvová polévka se zázvorem, bageta s rostbífem, pomerančem a tamarindovou omáčkou nebo vegetariánská rolka s mrkví a tofu.