Přejít k hlavnímu obsahu

Blogerka Kamu: Na odjezd z domova není odvaha zapotřebí

Kamilu Rundusovou alias Kamu lidé znají díky její facebookové stránce Kamu’s Mise en Place, kde sdílí zážitky z cest a recenze na tuzemské i zahraniční restaurace, nebo z pořadu Kamu ve Vietnamu. Její kuchařské začátky ale nebyly snadné. Zvlášť první cesta na Nový Zéland…

Přidejte si Svět Ženy do oblíbených na Google zprávách

Jaké to je, být považovaná za jednu z nejúspěšnějších českých blogerek?

Je to legrační, protože já vlastně ani nemám blog. Jen facebookovou stránku, kam všechny svoje zkušenosti a recepty pro své fanoušky nahrávám. Brzo ale budu mít i stránky. Jinak je to zajímavá zkušenost, to určitě.

Nejspíš se vás na to ptají opravdu všichni, ale i nás zajímá, kde jste vzala odvahu vyjet hned po absolvování hotelové školy do zahraničí?

Nemyslím, že k tomu vůbec byla potřeba odvaha. Bylo to pro mě naprosto přirozené a odjezd do zahraničí jsem plánovala už na škole. Bylo mi jasné, že v našich podmínkách se ze mě žádná velká kuchařka nestane.

A vaše první zastávka?

Nic moc. Odletěla jsem zamilovaná s přítelem do Aucklandu na Novém Zélandu a za pár dní jsem zjistila, že se těsně před naším odletem stihl zasnoubit s jinou slečnou. Nepříjemné překvápko na začátek mě ale zocelilo, a já tak byla najednou v necelých dvaceti letech na cestě sama s batohem, připravená na všechno.

Kamu nám také prozradila, jak získala práci v italské restauraci Jamieho Olivera, jaké to je vařit v michelinském podniku La Degustation Bohême Bourgeoise v Praze a co plánuje na léto. Přečtěte si celý rozhovor v našem speciálu Chuť léta, který je právě v prodeji.

Tip redakce: Chcete ochutnat, jak vaří Kamu? Zajděte do Bageterie Boulevard a objednejte si cokoli z Asií inspirovaného menu. V nabídce je třeba mrkvová polévka se zázvorem, bageta s rostbífem, pomerančem a tamarindovou omáčkou nebo vegetariánská rolka s mrkví a tofu.

×