Přejít k hlavnímu obsahu

Jak dnes vypadá restaurace U Jelena z Ano, šéfe!: Majitel svůj podnik přestěhoval, na rady Zdeňka Pohlreicha příliš nedbal

Diváci televize Prima mohou už od konce srpna sledovat nové díly oblíbeného pořadu Ano, šéfe!, který se zaměřuje na českou gastronomii. Svéráznou hlavní postavou je v něm šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, který svým méně úspěšným „kolegům“ radí, jak svůj podnik vylepšit. Jak uspěl v restauraci U Jelena a jak se od natáčení podnik změnil?

Přidejte si Svět Ženy do oblíbených na Google zprávách

Ano, šéfe! je licenční pořad podle formátu Gordona Ramseyho Kitchen Nightmares. Přináší s sebou některé technické inovace, což je s ohledem na start pořadu v roce 2009 samozřejmé. Nyní je Zdeněk Pohlreich zpět v pořadu, ve kterém ho diváci milují nejvíc. Další série Ano, šéfe! už běží a s ní i nové nesmrtelné hlášky oblíbeného šéfa. Zdeněk Pohlreich se vrací v nejlepší formě, v roli mentora, který může provozovatelům restaurací v této složité době poskytnout spoustu tipů, jak gastronomicky i ekonomicky provozovat restauraci. Mohou se těšit na pohled do zákulisí restaurací po celé České republice i na tipy, jak si udržet spokojené zákazníky.

Sekaná U Jelena

V druhém díle pořadu Ano. Šéfe! Se Zdeněk Pohlreich i se štábem podívali pod pokličky restaurace u Jelena v Drahotuších, která šéfa v mnoha věcech překvapila. „V těchto končinách jsme nikdy nebyli, takže se těším na upřímné, srdečné moravské přivítání, které pro nás David a jeho tým určitě připraví,“ těšil se šéf. Splnily se jeho představy?

Před restaurací stálo auto pro rozvoz jídla. „Lidská lenost dosáhla vrcholu,“ komentoval to Zdeněk Pohlreich lakonicky. Co našel uvnitř? „Pěkný design tady mají. Když se podíváš kolem sebe, tak vidíš, že ta restaurace je v prdeli, jediné, co tu je důkladné, je prezentace jelena,“ shledal šéf na místě. „Sekanou jsem si dal tady, mně už na tom životě nezáleží…“ povzdychl si Zdeněk.

Mohlo by se vám líbit

Kluk s kamením z pořadu Ano, šéfe! je lovcem světových celebrit: Je to guma, řekl o něm Zdeněk Pohlreich

Z obyčejného kluka, který kdysi jen tak náhodou vešel do záběru kamer a začal si hrát s kamínky, se stal člověk, jehož jméno sice téměř nikdo nezná, ale když se řekne Kluk s kamením, vědí všichni. Ano, šéfe! se ve čtvrtek 28. srpna 2025 vrací na české obrazovky a s ním i vzpomínky na kontroverzní starší díly. Ondřej Untermüller dokázal z krátké televizní epizody vytvořit vlastní značku a postupně se proměnil v jednu z nejkontroverznějších postaviček českého veřejného prostoru. Jeho bizarní snaha se proslavit nepřestává překvapovat.
svetzeny.cz

Nervózní majitel

Oproti tomu v kuchyni pochodoval nervózní David: „Já se cítím jak u zubaře v čekárně, také nevím, co mě čeká,“ povzdychl si a pokračoval dál. Jak hodnocení dopadlo? Co na talířích Zdeněk našel? „Stačí trochu pozornosti,“ komentoval Zdeněk naštvaně talíře. Co považoval šéf za smrtelný hřích? S majitelem Davidem si to vysvětlili. A taky s Eviťou, která neustále naslouchala a snažila se komunikovat se Zdeňkem za všech okolností. Jako pomocná kuchařka měla na vše vlastní názor.

Jak dopadl zátěžový test a co se David a jeho tým od Zdeňka naučili? Kolik hvězd dostal nakonec Davidův podnik? Pravda je taková, že od natáčení druhého dílu nové série pořadu Ano, šéfe! uběhlo již několik měsíců a U Jelena došlo k zásadním změnám. Tou nejvýraznější je především změna adresy, protože majitel David svůj podnik přestěhoval z Drahotuší, kde podnik převzal nový vlastník, do Hustopečí nad Bečvou.

Mohlo by se vám líbit

Školní jídelny za socialismu: Zavzpomínejte na tlusté maso pod stolem, páchnoucí tácy nebo přísné kuchařky

Každý z nás má určitě nějaké jídlo, které není schopný za žádných okolností pozřít. Tato nechuť velmi často pramení ze socialistických školních jídelen, kde se z obědů někdy stávalo utrpení. Na to, co se zde mnohdy nabízelo k obědu, mnozí z nás nikdy nezapomenou. Jak takové školní stravování tehdy vypadalo?
svetzeny.cz

Nové místo, staří hosté

„Našli jsme lepší prostory, vzdušnější, příjemnější, čistší, za míň peněz, takže menší náklady, což je pro podnikatele důležitý. Takže jsme to udělali ráz na ráz, přestěhovali jsme se a jsme za to moc rádi. Lidi nás tu přijali krásně, návštěvnost se nám zvedla,“ pochvaluje si dnes David. Ceny jídel se snažil zachovat stejné, jaké měl před příchodem Zdeňka Pohlreicha. „Cenová politika na Moravě není úplně jako v Praze. Kdybych to udělal úplně přesně, jak mi pan Pohlreich radil, tak bych to tady podle mě jedl sám, takže jsme to museli vyřešit takhle,“ přiznává podnikatel. Od Zdeňka Pohlreicha po natáčení získala restaurace U Jelena pouze jednu hvězdičku. „Mně ta jedna stačí, dobrého pomálu,“ směje se dnes David. „Nejsme Alcron, ta jedna mi bohatě stačí, zlatá střední cesta, Dvě, to už je pro mistry a tři hvězdy patří jenom Zdeňkovi,“ dodává s úsměvem.

Na návštěvnost si David nemůže stěžovat a přiznává, že si ho dokonce našli i původní stálí hosté. „Máme i hosty, kteří nás neopustili. Je to příjemné, že člověk vidí jedny a ty samé tváře. Ale přibyla také hromada nových zákazníků, tak snad budou spokojení,“ doufá. Podívejte se do galerie, jak dnes restaurace U Jelena vypadá a funguje a jak vypadalo natáčení!

Zajímá vás gastronomie? Zavzpomínejte, na čem jste si pochutnávali v devadesátých letech!

Jak dnes vypadá restaurace U Jelena z Ano, šéfe!:
Mohlo by se vám líbit

Kvíz: Gastronomie na dovolené. Jak dobře znáte vyhlášené zahraniční speciality na talíři? Gurmáni to dají na 100 %

Přichází léto a většina z nás už se nemůže dočkat, až si konečně vychutná oddech od náročného životního tempa. Letní dovolené jsou časem pohody zalité sluncem, nekonečného relaxu i poznávání. Při zahraničních cestách máme možnost objevovat nové tradice, kultury, architektonické i přírodní památky a také zahraniční kuchyni. A ruku na srdce, na tu se řada z nás těší mnohdy nejvíce. Netradiční pochoutky, neznámé vůně i neotřelé kombinace vždy potěší naše chuťové buňky. Jak dobře se vyznáte v zahraniční gastronomii? Nyní máte možnost si své znalosti ověřit v našem kvízu.
svetzeny.cz
Zdroj článku
×