Přejít k hlavnímu obsahu

Ochutnejte dezerty v barvě lásky

Co svého miláčka potěšit na Valentýna sladkou delikatesou? Lahodná makronka nebo neodolatelné čokoládové srdce bude skvělý začátek romantického večera...

Přidejte si Svět Ženy do oblíbených na Google zprávách
Růžové makronky s malinami

 

Na 35 makronek: 150 g cukru moučka, 150 g mandlové mouky, 120 g bílků, 120 g cukru krupice, ½ lžičky červeného gelového barviva

Na krém: 60 ml smetany, 100 g bílé čokolády, 30 g másla, 50 g malin

  • Přiveďte k varu 50 ml vody s krupicovým cukrem. Až dosáhne 110 °C, začněte šlehat bílky. Při 118 °C cukr pomalu vlijte k bílkům. Šlehejte do zchladnutí. Přidejte barvivo a ještě prošlehejte.
  • Spojte stěrkou sníh s moukou a moučkovým cukrem. Těsto má být lesklé a pomalu téct.
  • Naplňte jím sáček se špičkou o průměru 0,5 cm. Na plechu vyloženém pečicím papírem tvořte malá kolečka. Nechte je 2 hodiny odpočinout.
  • Troubu zahřejte na 160 °C. Makronky pečte 20 minut.
  • Nachystejte si krém. Smetanu přiveďte k varu. Sundejte ji z ohně, vložte do ní čokoládu a promíchejte na hladký krém. Vmíchejte změklé máslo a pokrájené maliny. Nechte zchladnout.
  • Polovinu makronek ozdobte krémem. Přiklopte zbylými kolečky a nechte v lednici přes noc odležet a prolnout.

íprava: 2,5 hodiny, pečení 20 min., odležení 8 hodin           

Čokoládové srdce s višněmi

 

Pro 4–8 osob: 150 g tmavé čokolády, 150 g másla, 170 g krupicového cukru, sníh ze 3 bÍlků, 3 žloutky, 150 g hladké mouky, 2 lžičky kypřicího prášku, 3 lžičky kukuřičného škrobu, 50 ml višňového likéru (např. Kirsch), 250 ml smetany ke šlehání, čokoládové hobliny

Na náplň: 500 g višní, 330 g krupicového cukru

Na polevu: 150 g tmavé čokolády, 140 ml smetany ke šlehání

  • Na náplň svařte cukr a 150200 ml vody. Vložte višně a vařte asi 5 minut.
  • Rozpusťte čokoládu. Šlehejte máslo se 150 g cukru do pěny (48 min.), přidejte žloutky. Vmíchejte čokoládu a mouku společně s kypřicím práškem a nakonec přidejte sníh. Do vymazané a vysypané formy vlijte těsto a pečte 35 minut při 175 °C.
  • Sceďte višně. Promíchejte škrob s 20 ml šťávy. Višně a zbylých 180 ml šťávy přiveďte k varu, přimíchejte škrob a zahřívejte do zhoustnutí. Přidejte višňový likér.
  • Na polevu rozpusťte ve vodní lázni čokoládu ve smetaně. Ušlehejte smetanu. Přepulte korpus, pokapejte ho likérem, naplňte šlehačkou a ovocem. Ozdobte polevou a hoblinami.

íprava: asi 30 minut, pečení 40 minut


Recepty a foto: Apetit

Doporučená videa z partnerského webu z Lifee.cz:
×