Přejít k hlavnímu obsahu

Letní grilování: Burger se sýrem a chipsem

Milujete grilování? My také, a protože grilované maso a zelenina už jsou někdy stereotypní, máme pro vás skvělý recept na burger se sýrem, který ocení i vegetariáni!

Suroviny pro 4 osoby:
4 bulky
4 asi 1 cm tenké plátky sýra Grillami
60 g sýra Gran Moravia
rukola
sůl, pepř
citron
extra panenský olivový olej
rajčatové pesto rosso

Příprava:
Chips: troubu rozehřejte na 180 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem a nastrouhejte na něj na jemném struhadle 4 hromádky sýru Gran Moravia. Pečte 5-10 minut dozlatova. Nechte vychladnout.

Bulky rozkrojte a z vnitřní strany opečte. Na spodní půlku rozetřete rajčatové pesto. Plátky Grillami osušte papírovou utěrkou a na grilu opečte z každé strany do zlatova. Rukolu pokapejte citronem a olivovým olejem. Na půlku s pestem položte plátek ogrilovaného sýra, na něj rukolu a nakonec chips. Přiklopte horní částí bulky a podávejte.