Grilovací sezóna právě začíná!

Jen to nejlepší

Při grilování je důležité omezit škodliviny vznikající při hoření dřeva nebo ze šťáv odkapávajících do ohně. Základem je dobře vyčištěný gril, přičemž se nespoléhejte na to, že se nečistoty vypálí. Pokud jde o dřevo, mělo by být v každém případě suché a bez smůly. Jídlo dejte na gril až ve chvíli, kdy už oheň nehoří a uhlíky jsou dobře rozžhavené. Pokud grilujete maso, vybírejte raději libové nebo jeho tučné části vyřežte, jinak vám bude z masa odkapávat šťáva. Pro milovníky prorostlým mas, třeba krkovičky, jsou ideálním pomocníkem tácky, které šťávu zadrží. K manipulaci s grilovanými pokrmy používejte kleště.

S chutí do toho

Využijte grilování k tomu, že si dáte i potraviny, které jindy tolik nevyhledáváte, především zeleninu – od brambor, kukuřice, lilku a cuket, přes rajčata a papriky až po cibuli. Skvěle chutná jako směs na tácku nebo jako barevně vyladěný špíz. Vynikající jsou také grilované ryby, které se na našich talířích moc nevyskytují. Jako dezert se hodí grilované ovoce, třeba ananas. Při dochucení grilovaných pokrmů se inspirujte přírodou a sáhněte po čerstvých či sušených bylinkách, které vyladí chuť a někdy mohou podpořit i vaše zažívání.

Bylinky pomohou

Bylinky mající příznivý vliv na normální trávení, ale také na správnou funkci jater a střevního traktu přináší i tekutý doplněk stravy Salus Floradix Gallexier. Obsahuje vodné extrakty z bylin, které jsou příznivými účinky na naše tělo proslulé. Patří k nim smetanka lékařská, fenykl, heřmánek nebo zázvor. Nechybí ani méně známé dary přírody v podobě artyčoku, hořce, kurkumy, kardamomu či vachty trojlisté. Doporučená maloobchodní cena je 319 Kč za balení 250 ml. Doplněk stravy nenahrazuje pestrou a vyváženou stravu.

Soutěž

Na doplněk stravy Salus Floradix Gallexier se může těšit 5 výherců naší soutěže. Pokud se do ní chcete zapojit, odpovězte ve formuláři níže na soutěžní otázku (správnou odpověď najdete ZDE). Soutěž trvá od 25. dubna do 2. května 2019.

@svetzeny