Přejít k hlavnímu obsahu

Recept: Horká ovesná čokoláda

Ovesné vločky jsou znovu ve hře! Tato horká čokoláda je ideální pro chladné podzimní dny a je k její výrobě využijte i oblíbené ovesné vločky. Zasytí vás i zahřeje!

Co budete potřebovat?

Pro 4 šálky:

  • 8 měkkých datlí (např. Medjol)
  • 60 g hořké čokolády
  • 600 g ovesného nápoje (koupíte v supermarketech)
  • 40 g ovesných vloček
  • kakao
  • šlehačku (podle chuti)

Postup

  1. Datle nakrájejte na kousky a nasekejte čokoládu. Do hrnce nalijte ovesný nápoj, přidejte datle, nasekanou čokoládu i ovesné vločky a přiveďte k varu. Na mírném ohni pak vařte přibližně 5 minut a pravidelně míchejte.
  2. Směs nalijte do mixéru, přidejte kakao a rozmixujte.
  3. Horkou čokoládu nalijte zpět do hrnce, ještě jednou prohřejte a rovnou podávejte, porce je pro čtyři šálky.
  4. Doporučujeme dozdobit šlehačkou a posypat kakaem či skořicí.