Přejít k hlavnímu obsahu

Letní špagety s cherry rajčaty doplněné kozím sýrem

Špagety jsou všemi oblíbená klasika. Zkuste je tentokrát trochu jinak, ale neméně chutně!

pro 4 osoby:
800 g cherry rajčat, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 400 g špaget, 200 g tenkých zelených fazolek zbavených konců, 150 g choriza nakrájeného na tenká kolečka, hrst drobných černých oliv, 150 g rozdrobeného kozího sýra, kůra a šťáva z 1 biocitronu, 4 lžíce olivového oleje, lístky oregana a bazalky

 

  • Předehřejte troubu na 180 °C . Rajčata dejte na plech, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete a pečte 20–25 minut.
  • Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě. Sceďte je a ponechte přitom v hrnci asi 2 lžíce vody, v níž se vařily. Zatímco se těstoviny vaří, spařte zelené fazolky krátce ve vroucí vodě, sceďte je a osvěžte studenou vodou.
  • Rozehřejte pánev a opečte chorizo dokřupava. Vyjměte ho a dejte k těstovinám.
  • Těstoviny s chorizem promíchejte s fazolkami, polovinou rajčat, olivami, částí kozího sýra a s citronovou kůrou.
  • Citronovou šťávu smíchejte v misce se solí a pepřem, pak vešlehejte olivový olej
  • Špagety se zeleninou smíchejte se zálivkou. Posypte zbývajícími rajčaty, kozím sýrem a bylinkami.

SVĚT ŽENY PŘEJE DOBROU CHUŤ!

ČTĚTE TAKÉ:
Pikantní losos s harissou a kuskusem s křupavými mandlemi
PSST! TOTO JSOU TAJNÉ TRIKY PRO PERFEKTNÍ PEČENÉ BRAMBORY
Blesková špenátová pizza