Přejít k hlavnímu obsahu

Víme, čím si vynahradit posezení s přáteli v baru: Upečte si lahodné „koktejlové“ moučníky online s přáteli!

Sociální deprivace a nemožnost zajít si s přáteli na drink dostihla asi již každého z nás. Proto jsme pro vás připravili recepty na lahodné dezerty, které vám takový dýchanek mohou nahradit. Stačí jen nakoupit ingredience, zapnout video konferenci a společně si pochutnat.

Člověk je tvor společenský, a proto je naprosto běžným jevem, že kvůli sociální izolaci propadáme depresi. Žádné skupinové lekce ve fit centru, žádné sezení v baru a žádné dýchánky s přáteli. Než bude populace proočkovaná a budeme se zase moci potkávat, bude to ještě chvíli trvat. A proto vám přinášíme řešení. Neříkáme, že vám stoprocentně nahradí sraz s nejbližšími přáteli, ale minimálně drinky ve vašem oblíbeném baru by mohlo! Jedná se totiž o lahodné dezerty s příměsí alkoholu. A jak že vám to má nahradit společnost? Upečte si je online s vaší přítelkyní. Nebo s celou partou. Nakupte si ingredience a domluvte si čas, který vyhovuje všem. Připojte se přes video konferenci a vařte simultánně. Že část alkoholu, kterou jste nakoupili pro účely výroby dezertu skončí ve vašem žaludku dříve než se pochoutka upeče? Žádný problém! Teď už si stačí jen vybrat mezi bábovkou Cosmopolitan, Strawberry Daiquri Eton Mess nebo Mohito Cheesecaky. Anebo zvládnete všechny? Dobrou chuť!

Trhané kuřecí? Díky triku ho budete mít za minutu

svetzeny.cz

Bábovka Cosmopolitan

Suroviny na jednu bábovku: 120 g změklého másla, 200 g cukru, 4 vejce, 200 g mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 80 g zakysané smetany, 100 ml vodky, 20 ml pomerančového likéru, kůra a šťáva z jedné limetky, 150 g brusinek.

Glazura: 50 ml brusinkové šťávy, 250 g moučkového cukru, 1 lžíce pomerančového likéru.

Ozdoba: brusinky a další drobné ovoce

Postup:

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Vyšleháme máslo s cukrem. Po jednom vmícháme vajíčka. Smícháme mouku s práškem do pečiva. V jiné nádobě smícháme zakysanou smetanu s vodkou, pomerančovým likérem a limetkovou kůrou a šťávou. Střídavě přimícháváme do vaječno-máslové směsi spolu se směsí mouky a prášku do pečiva. Nakonec přidáme brusinky. Těsto nalijeme do vymazané formy na bábovku. Pečeme asi 45 minut. Necháme zcela vychladit, potom vyklopíme z formy. Nyní uděláme glazuru z brusinkové šťávy, moučkového cukru a pomerančového likéru. Nalijeme na bábovku a ozdobíme zbytkem brusinek.

 

Nedávejte, prosím, mléko do dveří chladničky. Je to to nejhorší místo

svetzeny.cz

Strawberry Daiquri Eton Mess

Suroviny na šest kousků:

500 g jahod, 2 lžíce rumu, šťáva z poloviny citronu, 40 g cukru, 300 ml šlehačky, 200 g nízkotučného tvarohu, 100 g bezé

Postup:

jahody omyjeme a odloupneme stopku. Polovinu jahod rozmixujeme s rumem, citronovou šťávou a s cukrem pomocí tyčového mixéru. Zbylé jahody rozčtvrtíme a přidáme. Vyšleháme šlehačku. Tvaroh přendáme do misky, vmícháme šlehačku. Bezé vložíme do mrazícího pytlíku, dobře uzavřeme a trochu podrtíme válečkem na nudle. Krém, jahodové pyré a kousky bezé nyní narovnáme po vrstvách do skleniček. Mimochodem: oblíbené ovoce má nejenže málo kalorií, ale obsahuje také spoustu zdravých látek: vlákninu, spoustu vápníku a má vysoký obsah vitaminu C. Ten podněcuje tvorbu nových kožních buněk, čímž napomáhá ke zdravějšímu vzhledu. Let´s Shine!

Důmyslný „skládací“ trik: takovou tortillu jste ještě nejedli

svetzeny.cz

Mojito Cheesecakes

Suroviny na 4 kousky:

75 g ovesných sušenek, 45 g másla.
Krém: 200 ml šlehačky, 150 g čerstvého sýra, 75 g cukru, 7 cl rumu, kůra a šťáva z jedné limetky, 3 plátky želatiny.

Želé: 70 ml vody, 2 cl rumu, kůra a šťáva z jedné limetky, 5-6 nasekaných mátových lístků, 2 plátky želatiny.

Ozdoba: 100 ml šlehačky, 1 lžíce ztužovače, 4 plátky limetky, mátové lístky, dezertní kroužky

Postup:

Na korpus válečkem rozdrtíme ovesné sušenky v zamražovacím pytlíku. Rozehřejeme máslo a smícháme jej s ovesnou drtí. Sušenkovou směs rozdělíme na čtyři dezertní kroužky, udusáme, necháme vychladit.

Na krém vyšleháme šlehačku. Vmícháme čerstvý sýr, cukr, rum, limetkovou kůru a šťávu. Želatinu dáme na 2 minuty do hrnce do studené vody, aby nabobtnala. Rozpustíme. Smícháme se 2 lžícemi krému. Potom vše smícháme dohromady a dobře promícháme.

Krém natřeme na dno. Dáme do lednice na dvě hodiny. Na želé smícháme vodu s rumem, limetkovou šťávou a kůrou a s mátou. Želatinu dáme na dvě minuty do studené vody, vyklopíme do menšího hrnce. Vmícháme do směsi a nalijeme přes cheesecakey. Necháme zatvrdnout v lednici. Vyklopíme z formiček.

Na dozdobení vyšleháme šlehačku se ztužovačem. Pomocí cukrářského pytlíku na dezerty umístíme malé čepice. Ozdobíme limetkovými plátky a mátou.

Milování v každém věku. Jaké je to ve 30, 40 nebo 60?

svetzeny.cz

Svatební horoskop pro rok 2021. Na kdy svatbu naplánovat podle hvězd a čemu se vyhnout?

svetzeny.cz