Přejít k hlavnímu obsahu

Kohoutková voda: Úspora a zdraví

„Kohoutkovka“ si mezi Čechy získává stále větší oblibu. Už jsme zkrátka pochopili, že „balená voda“ není lepší, ale zato je dražší.

Podle exkluzivního průzkumu, který během letošního léta provedla společnost Expert Elektro, preferuje vodu z kohoutku 58 % domácností. Kromě snahy odlehčit rodinnému rozpočtu je k tomu vede zejména okolnost, že „kohoutkovka“ je trendy, neboť odpovídá zdravému a ekologickému způsobu života.

Čtvrtina domácností preferujících vodu z kohoutku při tom využívá filtrovací konvice (Expert Elektro jich oproti loňskému roku letos prodává o téměř 60 % více). 

Náš tip: Mnozí bychom však rádi dostávali vodu z kohoutku i v restauracích – ve džbánu či karafě by měla být samozřejmostí při konzumaci jídla, vína (popřípadě obojího) tak, jak je tomu v mnoha evropských zemích. Přesto to dosud mnoho majitelů pohostinských zařízení odmítá (byť jsme my, konzumenti, ochotni si za tuto „obyčejnou“ vodu zaplatit). Nejjednodušším způsobem, jak je k tomu přimět, je přestat chodit tam, kde vám „kohoutkovku“ odmítnou poskytnout, a dávat přednost místům, kde ji podávají (často i s plátkem citronu či lístkem máty). Více informací najdete na www.voda-z-kohoutku.cz.

Foto: Depositphotos (1)