Přejít k hlavnímu obsahu

Recept: Tortilla s kuřecím masem, letním salátem a řeckou zálivkou

Recept: Tortilla s kuřecím masem, letním salátem a řeckou zálivkou

Nejlepší jihoamerické jídlo na světě? Tortilla! Není divu, že si ji můžete koupit ve větších městech na každém rohu. Udělejte si ji doma sami spolu s vynikající řeckou zálivkou. Jak na ní?

Ingredience:

1 kg kuřecích stehen
3 šalotky
2 stroužky česneku
1 lžíce přepuštěného másla
3 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
1 lžíce tmavé sójové omáčky
špetka římského kmínu
sůl a pepř
4 tortilly
mix salátů polníček/rukola
10 cherry rajčátek
100 g čerstvého sýra

Postup:

1. Kuřecí stehna osolte a opepřete. Pečte je v troubě na 180 °C 40 minut pod pokličkou. Poté pokličku odklopte a pečte zhruba 20 minut, dokud kůže nezezlátne. Po vychladnutí stehna oberte a maso rukama natrhejte na drobná vlákna.

2. Na pánvi si rozpusťte přepuštěné máslo, na kterém dozlatova opečte nadrobno nakrájenou šalotku. Když hezky zezlátne, přidejte na plátky nakrájený česnek, protlak, cukr, balzamikový krém a sójovou omáčku. Vše nechte provařit. Směs na maso dochuťte solí, římským kmínem a pepřem podle vlastní chuti.

3. Obrané maso přidejte do omáčky a důkladně promíchejte. Tortillu si nahřejte chvilku na pánvi, poklaďte ji salátem, rajčaty, rozdrobeným čerstvým sýrem, masem a zarolujte.