Máte doma toastový chléb? Vyzkoušejte tyto 3 recepty!

Jarní minirolky

Ingredience: Rosický toustový chléb Penam 250 g, 1 pomazánkové máslo, 50 g uzeného lososa, pažitka

Postup:

Toustovému chlebu ořízneme tvrdou kůrku a rozkrojíme jej napůl. Všechny půlky ořezaného toustového chleba rozválíme válečkem na těsto a potřeme pomazánkovým máslem. Vložíme do něj kousíček lososa a zatočíme. Nakonec pomazánkou potřeme i zbývající část rolek a posypeme nakrájenou pažitkou.

minirolky

 

Jablečná žemlovka

Ingredience: Rosický toustový chléb, mléko, vajíčka, cukr, jablka, rozinky, tuk na vymazání a pokropení, strouhanka, máta, skořice a jablíčka na dozdobení

Postup:

Toustový chléb rozkrojíme napůl, polijeme mlékem smíchaným se žloutky a cukrem. Nastrouháme jablka, přidáme rozinky a zamícháme. Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a začneme pokládat navlhčené tousty. Tousty prokládáme nastrouhanými jablky s rozinkami a tento postup opakujeme. Jako poslední vrstvu dáme zase tousty. Tousty pokropíme tukem a pečeme ve vyhřáté troubě. Na žemlovku po zapečení položíme našlehaný sníh ze dvou bílků, jedné lžíce cukru a necháme dopéct, aby sníh krásně zrůžověl.

zemlovka

 

 

Toastový koktejl

Ingredience:Toastový chléb, zmrzlina, pudink, moučkový cukr, máta na ozdobu, čokoládové bonbóny

Postup:

Toustový chléb nakrájíme na kostičky, opečeme a posypeme moučkovým cukrem. Mezitím si připravíme pudink dle návodu na etiketě. Do připravené misky pudink nalijeme, přidáme kostičky toustového chleba, čokoládové bonbóny a dvě lžíce zmrzliny. Dozdobíme mátou a podáváme.

koktejl

@svetzeny