Přejít k hlavnímu obsahu

Chlebíčky jsou out. Zkuste naše toasty a třeba hned k večeři

Chléb s máslem a šunkou skutečně není jediná alternativa studené večeře. I rychlé a nenáročné jídlo můžete pojmout s velkou grácií. Zkuste tyto obložené toasty. Uvidíte, že až je naservírujete doprostřed stolu, jen se po nich zapráší.

Přidejte si Svět Ženy do oblíbených na Google zprávách

Nemusíte nutně připravovat hned 5 variací. Stačí, když vyberete dva, tři druhy. Nám v redakci nejvíce chutnají varianty caprese a hrášek s mátou, ale třeba si oblíbíte úplně jiný druh. A pokud ano, určitě nám dejte vědět na našich facebookových stránkách. 

Toasty s pikantním salámem

Budete potřebovat:

2–3 lžíce nasekané hladkolisté petrželky + celé lístky na ozdobení

250 g čerstvého smetanového sýra + sůl

200 g trvanlivého salámu paprikáš, nakrájeného na co nejtenčí plátky (pro zvýraznění je můžete nasucho opéct

malá hrst zelených oliv, na plátky

Příprava: 

Petrželku promíchejte se sýrem a osolte. Natřete na plátky pečiva, obložte salámem a ozdobte olivami a petrželkou.

Toasty s tuňákem 

Budete potřebovat: 

1 malá salátová okurka, na podélné plátky

120–150ml kvasného octa

10 lžic krupicového cukru

sůl a čerstvě mletý pepř

2–3 filátka ančoviček (sardelek)

1 lžička kaparů + na ozdobení

185g konzerva tuňáka v olivovém oleji

100 g másla, změklého

Příprava:

Plátky okurky dejte do zavařovací sklenice. Ocet svařte s cukrem, aby se cukr rozpustil, a přidejte 2 lžičky soli. Směsí zalijte okurky, uzavřete a nechte den odležet. Ančovičky a kapary nasekejte nadrobno a vyšlehejte či rozmixujte je s tuňákem a máslem. Dochuťte solí a pepřem. Pomazánku natřete na pečivo a ozdobte naloženou okurkou a kapary.

Toast s pastrami

Budete potřebovat:

100g zakysané smetany

1 lžíce smetanového křenu

1–2 lžičky hrubozrnné (kremžské) hořčice

1 lžíce nasekané pažitky + celá stébla na ozdobení

150 g hovězí šunky, na plátky

3 šalotky, nakrájené na plátky

Příprava:

Zakysanou smetanu promíchejte s křenem, hořčicí a pažitkou a směsí potřete plátky pečiva. Navrch naaranžujte plátky hovězí šunky a ozdobte kolečky šalotky a stébly pažitky.

Toast s hráškem a mátou

Budete potřebovat:

200g ricotty

1 lžička nastrouhané citronové kůry

2 lžíce olivového oleje

sůl

200 g hrášku, mraženého

1 lžíce nasekané bazalky

1 lžíce nasekané máty

50 g parmazánu v celku

Příprava:

Ricottu prošlehejte s citronovou kůrou a lžící olivového oleje. Dochuťte solí a natřete na pečivo. Hrášek zalijte vroucí vodou a nechte povolit, slijte a rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Přidejte nasekané bylinky a olivový olej, promíchejte a naneste na ricottu. Štědře posypte hoblinami parmazánu.

Toast Caprese

Budete potřebovat:

250 g mozzarelly, na plátky

2–3 lžíce bazalkového pesta

250 g cherry rajčátek, na plátky

olivový olej a mletý pepř na dokončení

Příprava:

Plátky pečiva opečte nasucho na pánvi nebo v toustovači. Každý plátek potřete pestem a ozdobně obložte plátky mozzarelly a rajčat. Ozdobte pestem, opepřete a zakápněte olivovým olejem. 

×
  • Svět ženy
  • 699 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ SVĚT ŽENY + SADA BETTY BARCLAY + DIGI ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ SVĚT ŽENY + SADA BETTY BARCLAY + DIGI ZDARMA
  • Předplatit