Přejít k hlavnímu obsahu

Bruschetta - snadno a rychle

Info ikona
Bruschetta

na 6 porcí:

1 středně velký bílý chléb, bageta nebo ciabatta (pečivo může být klidně i den staré), 4 větší vyzrálá rajčata, svazek čerstvé bazalky, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, olivový olej na potírání

 

  • Pečivo nakrájejte na plátky, ty chlebové ještě přepulte a dejte nasucho opéct do trouby předehřáté na 180 ºc nebo do toastovače.
  • Mezitím připravte rajčatovou směs. Rajčata nakrájejtena drobné kostičky, bazalku najemno nasekejte a spolu se solí a pepřem zlehka promíchejte.
  • Na závěr přidejte prolisovaný česnek. Horké chleby vyndejte z trouby, ihned je potřete olivovým olejem a nazdobte rajčatovou směsí.

TIP: Do směsi můžete přidat i jarní cibulku nebo na kousky nakrájenou papriku.