Přejít k hlavnímu obsahu

3 způsoby, jak si doma připravit zmrzlinu: Který si vyberete?

Dokážete si představit léto bez zmrzliny? A také každý rok smutně poznamenáte, že ta točená zmrzlina už není, co bývala? Nezoufejte nad horšící se kvalitou kupované zmrzliny a vyrobte si ji doma. Výroba domácí zmrzliny je snadná a navíc si ji můžete ochutit podle sebe. Který ze tří způsobů přípravy si vyberete?

Expres domácí zmrzlina: Za 3 minuty hotová!

Máte chuť na zmrzlinu, ale jaksi žádnou zrovna nemáte? Nebo vám přišla návštěva a chcete ji pohostit domácí osvěžující dobrotou? Tohle je recept pro vás!

Potřebovat budete zmražené ovoce a mléčnou složku – můžete sáhnout po zakysané smetaně, jogurtu, tvarohu, šlehačce či kokosovém mléce – je to jen na vás. Na oslazená můžete použít cukr, banán, nebo med.

Všechny ingredience dejte do domácího mixéru (ale předem se ujistěte, že je dělaný na to, aby dokázal drtit led) a zmrzlina je na světě! Požadovanou konzistenci zajistíte přidáním buď tuhé (zmrzlého ovoce) či tekuté (smetana, mléko, banán nebo med) složky. Nyní stačí už jen připravit poháry a misky na zmrzlinu a můžete servírovat.

foto2

Vodové nanuky z jahod a broskví

Víc než krémové zmrzliny vám jedou nanuky? Vezměte si k ruce kuchyňkou váhu a odměřte 200g jahod. Přidejte oloupanou a nakrájenou větší broskev, 0,5l broskvového džusu a 0,5 dl jahodového džusu. Ovoce rozmixujte a propasírujte přes sítko a následně smíchejte s džusem. Nechte ztuhnout buď ve speciálních formičkách na nanuky, nebo ve formičkách na led.

Čokoládová klasika

Ovoce je fajn, ale čokoláda je čokoláda. Jak na domácí čokoládovou zmrzlinu? Připravte si 2,5 dl plnotučného mléka, 120g krupicového cukru, 200g čokolády na vaření, 0,5l smetany ke šlehání a lžičku vanilkového cukru.

Čokoládu nastrouhejte a smíchejte s krupicovým i vanilkovým cukrem. Přiveďte k varu mléko, přidejte čokoládu s cukrem a vařte, dokud se čokoláda nerozpustí. Směs nechte vychladnout a přimíchejte smetanu. Vložte do mrazáku na 30 minut, vyndejte a prošlehejte znovu. Tento postup opakujte alespoň třikrát – docílíte tak dokonale krémové konzistence.

Přejeme příjemné mlsání!