Přejít k hlavnímu obsahu

Zahraniční cukroví 4: Kifli

Tvarem nás toto maďarské cukroví určitě nepřekvapí, rohlíčky ve všech možných variantách pečeme taky. Ale ne z těsta s jedlými kaštany. Vyzkoušejte!

Na asi 80 kousků potřebujeme: 180 g změklého tuku nebo másla, 150 g moučkového cukru, 2 žloutky, 150 g kaštanového pyré nebo vařených mletých kaštanů, 250 g polohrubé mouky, rozpuštěný tuk na vymazání formiček, 150 g rozpuštěné čokoládové polevy

V míse třeme máslo za postupného přidávání cukru a žloutků. Přidáme kaštanové pyré nebo mleté kaštany a polohrubou mouku. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 30 minut zabalené ve fólii odpočívat v chladu. Mezitím vymažeme formičky tukem.

Z těsta odkrajujeme stejnoměrné kousky, které vkládáme do formiček a vytvarujeme tak, aby těsto ve formičce bylo mírně promáčklé. Dáme na plech a v troubě vyhřáté na 170 °C pečeme asi 15–20 minut. Po upečení rohlíčky ihned vyklopíme a formičky po mírném zchladnutí opět naplníme. Vychladlé rohlíčky namáčíme do čokoládové polevy nebo je můžeme obalit ve směsi cukru a kakaového prášku.

Foto: Archiv Burdy (1)