Přejít k hlavnímu obsahu

Toustování 6: Toust s panenkou

Po pěti dílech našeho toustovacího minikurzu si už můžete troufnout připravit luxusní toustový oběd. Příprava netrvá dlouho, umaže se jen jedna pánev a chuť je skvělá!

Na 1 porci potřebujeme:

250 g toustového chleba (například Rosický toustový chléb Penam), 200 g vepřové panenky, 1 lžíce oleje, 1 vajíčko, 50 g tvrdého sýra, 50 g žampionů, pepř, gyrosové koření, sůl

Steak z panenky lehce naklepeme hranou ruky, osolíme a okořeníme podle chuti. Pak ho na rozpáleném oleji na pánvi z obou stran osmažíme a odložíme. Na stejné pánvičce krátce orestujeme žampiony a potom na ní připravíme volské oko, které položíme spolu se žampiony a plátkem sýra na steak. Potom vše necháme ve vyhřáté troubě zapéct cca 15 minut. Nakonec (stále v téže pánvičce) opečeme toustový chléb na pánvičce, panenku položíme na něj a ihned podáváme.

Náš tip: Vajíčko usmažte v hranaté formičce. Další recepty, rady a tipy pro milovníky toustů najdete na nově spuštěném webu toustovani.cz.

Foto: www.toustovani.cz (1)