Přejít k hlavnímu obsahu

To je ale hustý 3: Polévka z růžičkové kapusty

Tahle polévka vás nejen zasytí a v sychravém dni zahřeje, ale navíc je pravou vitaminovou bombou. Nachlazení a další podzimní choroby tak nebudou mít šanci!

Pro 4 osoby potřebujeme: 200 g zeleninové směsi, 10 růžičkových kapustiček, 1 lžíci másla, 1 lžíci olivového oleje, 1 kostku zeleninového vývaru, 250 ml smetany, pepř, sůl

Na noky: 1 hrnek dětské krupičky, 1 lžíci horkého mléka, 1 vejce, snítku  celé a hrst nasekané petrželky, pepř, sůl

Zeleninu s růžičkovou kapustou společně zlehka osmahneme na směsi másla a olivového oleje. Zalijeme vroucí vodou a přidáme kostku zeleninového vývaru. Vaříme, dokud není zelenina měkká. Poté vše přendáme do mixéru a dohladka umixujeme. Hladkou směs přelijeme do čistého hrnce. Polévku smícháme se smetanou a dle potřeby dosolíme a dopepříme.

Na noky smícháme dětskou krupičku se lžící horkého mléka, k tomu rozklepneme vejce a vše dobře promícháme. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a necháme nabobtnat.

Ze změklého těsta tvarujeme dvěma lžícemi noky a vkládáme je do vroucí polévky. Mícháme ji jen zlehka, noky opatrně odpíchneme ode dna, aby se nepřichytily, ale zároveň aby udržely tvar. Podáváme s čerstvou petrželkou.

Foto: Archiv Burdy (1)