Přejít k hlavnímu obsahu

Specialitky na grilu 6: Hrušky s ricottou

Grilované ovoce je vynikající dezert. Dáte-li si trochu práce a ještě ho rafinovaně dochutíte, budete zaručeně vyhlášeni za mistry světa v originálním grilování.

Pro 4 osoby potřebujeme: 4 zralé hrušky, 3 lžíce medu, šťávu ze 2 citronů, 1½ lžíce moučkového cukru, 2 lžíce pražených drcených oříšků, meduňku, 1 ricottu, 2 vanilkové cukry

Hrušky oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, potřeme 2 lžičkami medu a dáme na rozpálený gril.

Citronovou šťávu svaříme s cukrem na hustý sirup. Grilované hrušky ozdobíme oříšky smíchanými s medem, polijeme je citronovým sirupem a nakonec ozdobíme meduňkou.

Hrušky podáváme s ricottou smíchanou s vanilkovým cukrem.

Foto: Archiv Burdy (1)