Přejít k hlavnímu obsahu

Specialitky na grilu 1: Portobello

Pokud od začátku sezony pilně grilujete, už máte možná všech těch tradičních marinovaných krkoviček apod. plné zuby. Posezení s přáteli u grilu se však odříkat nemusíte, jen zkuste něco jiného.

Pro 4 osoby potřebujeme:

2 lžíce extra panenského olivového oleje, 2 utřené stroužky česneku, 2 lžičky lístků tymiánu, 2 lžičky nasekaných lístků rozmarýnu, 500 g žampionů portobello, citronová šťáva na pokapání, mletý bílý pepř, sůl

Olej prošleháme s česnekem a bylinkami. Ochutíme solí a pepřem. Houby otřeme navlhčeným ubrouskem a potřeme ze všech stran ochuceným olejem. Žampiony rozložíme na grilovací mřížku a pečeme za občasného otáčení a potírání olejem na středně vyhřátém grilu přibližně osm minut.

Potom je přendáme na talířky a pokapeme trochou citronové šťávy. Podáváme s opečenými tousty nebo bagetou.

Foto: Depositphotos (1)