Sladký hřích: Čokoládové lanýže s levandulí

Na 30 lanýžů potřebujeme:100 ml smetany ke šlehání, 400 g hořké čokolády, 1 lžíci sušených levandulových kvítků, hořké kakao na obalení

Smetanu nalijeme do ohnivzdorné misky, přidáme nalámanou čokoládu a v horké vodní lázni nebo nad párou rozpustíme na hladký krém. Nyní vmícháme kvítky levandule a necháme hodinu v chladu ztuhnout.

Do mělké misky nasypeme hořké kakao. Ze ztuhlé čokolády vykrajujeme lžičkou čokoládové „nočky“, které obalujeme v kakau a opatrně skládáme na talíř.

Před podáváním je opět necháme nejméně hodinu v chladu ztuhnout.

Náš tip: Zabalte je do celofánu a někomu darujte!

Foto: Archiv Burdy (1)

@svetzeny