Přejít k hlavnímu obsahu

Sladký hřích: Čokoládové lanýže s levandulí

Dopřejte si uprostřed pošmourné zimy lahůdku, která vás na jazyku opojí, v bříšku zahřeje a po duši pohladí. A nezapomeňte dát ochutnat těm, které máte rádi!

Na 30 lanýžů potřebujeme: 100 ml smetany ke šlehání, 400 g hořké čokolády, 1 lžíci sušených levandulových kvítků, hořké kakao na obalení

Smetanu nalijeme do ohnivzdorné misky, přidáme nalámanou čokoládu a v horké vodní lázni nebo nad párou rozpustíme na hladký krém. Nyní vmícháme kvítky levandule a necháme hodinu v chladu ztuhnout.

Do mělké misky nasypeme hořké kakao. Ze ztuhlé čokolády vykrajujeme lžičkou čokoládové „nočky“, které obalujeme v kakau a opatrně skládáme na talíř.

Před podáváním je opět necháme nejméně hodinu v chladu ztuhnout.

Náš tip: Zabalte je do celofánu a někomu darujte!

Foto: Archiv Burdy (1)