Přejít k hlavnímu obsahu

Rýžový týden 6: Plněný filet z mořského vlka

Pokud s námi poctivě držíte čisticí rýžový týden, zasloužíte si vylepšenou variantu – s rybkou. Tím prospějete svému kardiovaskulárnímu systému, jemuž svědčí jak rýže, tak ryby.

Pro 4 osoby potřebujeme: 400 g očištěných filetů z mořského vlka, 1 cibuli, 3 lžíce olivového oleje, 200 g rýže Arborio, rybí vývar podle potřeby, 60 g másla, 40 g bazalky, 40 g tymiánu, 80 g rajčat, 4 stroužky česneku, pepř, sůl

Cibuli orestujeme na troše oleje, přidáme rýži, promícháme a zalijeme vývarem. Vaříme za stálého míchání do úpravy al dente. Poté vmícháme máslo, které rýžovou směs zahustí. Přidáme tymián s bazalkou. Podle potřeby dosolíme.

Dobře vyzrálá rajčata nakrájíme na menší kostky a orestujeme je s oloupanými a na plátky nakrájenými stroužky česneku, přidáme špetku soli a čerstvě mletého pepře.

Malou okrouhlou zapékací formu obložíme po stěnách plátky rybích filetů a přidáme rýži tak, aby střed formy zůstal volný. Ten potom naplníme připravenou rajčatovou směsí. Pečeme při teplotě 180 °C po dobu asi 10 minut. Podáváme jako teplý předkrm při slavnostní příležitosti nebo samostatně jako lehkou večeři.

Foto: Archiv Burdy (1)