Rychlovky z grilu 2: Hermelín s řepou

Pro 4 osoby potřebujeme:

250 g vařené červené řepy, 2 lžíce vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžičku vody, špetku hnědého cukru, 4 hermelíny na gril, 150 g polníčku, 2 lžíce lístků bylinek (rozmarýn, oregano, bazalka), 3 lžíce nasucho opražených piniových semínek, pepř, sůl

Vařenou řepu nakrájíme na tenké plátky. Ocet prošleháme se solí, pepřem, olejem, vodou a cukrem. Plátky řepy přelijeme polovinou připravené zálivky a zlehka promícháme. Hermelíny zabalíme do alobalu, dáme na předehřátý gril a grilujeme z obou stran asi 6–8 minut.

Listy polníčku omyjeme a osušíme. Plátky řepy namočené v zálivce rozdělíme na talíře a posypeme je polníčkem. Do zbylé zálivky vmícháme bylinky. Hermelíny vyjmeme z alobalu, upravíme je na salátové listy, přelijeme zálivkou s bylinkami a posypeme piniovými semínky.

Foto: Archiv Burdy (1)

@svetzeny