Přejít k hlavnímu obsahu

Perníková vajíčka s překvapením

Připravte si pro koledníky něco opravdu originálního. Zejména děti určitě potěšíte sladkou nápaditou drobností víc než natvrdo vařenými skutečnými vejci.

Přidejte si Svět Ženy do oblíbených na Google zprávách

Na 20 vajíček potřebujeme: 80 g másla či rostlinného tuku, 3 lžíce tekutého medu, 125 g moučkového cukru, 1 lžičku kakaa, 300 g hladké mouky, 1 velké vejce, 1 lžičku kypřicího prášku do perníku, perníkové koření, olej, cukrovou polevu, lentilky

Do hrnce dáme tuk, med, cukr a kakao a za stálého míchání zahříváme, až se cukr úplně rozpustí a vše se spojí. Hmotu necháme vychladnout a poté do ní vmícháme mouku s kypřicím práškem a kořením. Uhněteme hladké těsto, zabalíme je do fólie a necháme nejméně hodinu odležet.

Těsto rozválíme na plát o síle asi 3 mm, vykrojíme tvar vejce a vložíme do formiček vytřených olejem (formičky lze nahradit polévkovými lžícemi). Pečeme v troubě při 180 °C asi 8 minut. Upečené kousky necháme krátce zchladnout ve formičce a pak je opatrně vyjmeme. Když jsou poloviny „vajíček“ úplně studené, vložíme do nich lentilky, okraje potřeme polevou a vždy dvě půlky spojíme. Až úplně zachnou, ještě je zvenku polevou ozdobíme.

×
  • Svět ženy
  • 699 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ SVĚT ŽENY + KOSMETIKA PURE HARMONY + DIGI ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ SVĚT ŽENY + KOSMETIKA PURE HARMONY + DIGI ZDARMA
  • Předplatit