Přejít k hlavnímu obsahu

Originální recept: Udělejte si indickou lahůdku podle filmu Láska na kari!

Vaření a jedinečné pokrmy vládnou gurmánské romanci režiséra Lasseho Hallströma, která je nabita vůněmi a chutěmi.

Přidejte si Svět Ženy do oblíbených na Google zprávách

Vynikající britská herečka Helen Mirrenová se tentokrát představuje coby madame Mallory, elegantní, leč značně upjatá majitelka vyhlášené restaurace se třpytem michelinské hvězdy. Její francouzská kuchyně je vskutku delikátní a do městečka, jemuž donedávna kralovala, se na vyhlášené pokrmy sjíždějí dokonce i ministři. Jenže to neznamená, že by se jednoho dne nemohla objevit konkurence. Přímo naproti jejímu vytříbenému podniku se usadí indická rodina, která chce francouzským patriotům dokázat, že ani jejich pokrmy nejsou k zahození. Ba co víc, že díky voňavému pikantnímu koření mohou nadvládě francouzské gastronomie směle čelit. Mladý indický šéfkuchař (Manish Dayal) je totiž mistr nad mistry, takže se záhy schyluje ke střetu dvou kultur. A když ve vzduchu navíc zavoní láska, může se vaření změnit ve velký kulinární dobrodružství.

Pokud byste si chtěli uvařit indickou kuřecí tikku, o níž je ve filmu řeč, originální recept najdete zde:

KUŘECÍ TIKKA

Chicken_Tikka_16x11cm

Ingredience:

(pro 6-8 osob)

1,5 kg vykostěných kuřecích stehen bez kůže, překrojených na polovinu sůl šťáva ze 3 limetek 3 polévkové lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného 8 velkých oloupaných stroužků česneku, utřených 2 šálky bílého jogurtu ½ tyčinky celé skořice 4 polévkové lžíce uzené papriky 1 čajová lžička chilli 4 lusky kardamomu 4 polévkové lžíce řepkového oleje

Postup:

1. Vetřete do kuřecího masa sůl a polovinu limetkové šťávy a nechte 20 minut odležet.

2. Zázvor, česnek, ¼ šálku jogurtu, zbývající limetkovou šťávu a olej smíchejte a třete, až vznikne hustá pasta.

3. Pastu ve velké míse promíchejte se zbývajícím jogurtem a kořením a rozmixujte dohladka.

4. Výslednou směsí potřete kuřecí maso a nechte ho minimálně 4, maximálně 24 hodin marinovat v chladničce.

5. Na středně rozpáleném grilu opékejte z každé strany 6-8 minut. 6. Podávejte s limetou nakrájenou na klínky.

Doporučená videa z partnerského webu z Lifee.cz:
×