Přejít k hlavnímu obsahu

Ochutnejte pravou Itálii: Těstovinová rýže s rukolovým pestem

Ochutnejte pravou Itálii: Těstovinová rýže s rukolovým pestem

Milujete pesto? Připravte si svoje vlastní! Jeho příparava je velmi jednoduchá a těstoviny jím úžasně dochutíte. Se sušenými rajčaty a parmezánem si doma nastolíte tu pravou Itálii, po které se budete ještě dlouho mlsně olizovat.

Místo rukoly můžete použít například i polníček nebo výraznější bazalku. Pokrm bude i tak výborný!

Co budeme potřebovat:

300 g těstovinové rýže, 1 svazek rukoly, 2 stroužky česneku, 1 hrst vlašských ořechů, 1-2 lžíce olivového oleje, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička jemně nastrouchaného parmazánu, sůl podle chuti, 1 sklenička sušených rajčat v oleji

Postup:

1. Těstovinovou rýži uvaříme podle návodu v osolené vodě. Zatím si připravíme pesto. Rukolu opláchneme, necháme okapat a potom ji rozmixujeme s ořechy a česnekem.

2. Vmícháme olej, citronovou šťávu, jemně nastrouhaný parmazán a ochutíme solí.

3. Uvařené těstoviny slijeme, vmícháme připravené pesto a podáváme s kousky sušených rajčat.

Recept nám zaslala Jarka Plachtová. Děkujeme!