Přejít k hlavnímu obsahu

Minikurz mexické kuchyně 4: Enchiladas

Určitě už jste se stali milovníky tortill a také přeborníky v jejich plnění. Tak ještě vyzkoušejte „palačinkový“ styl, s ním vaše mexické kuchařské umění vyvrcholí.

Tentokrát se naučíme připravovat enchiladas. Kuchařům s fantazií nabízí více možností: kromě kuřecí varianty, kterou vám nabízíme, můžete zkusit také náplň z mletého hovězího nebo ze špenátu (pro vegetariány).

Pro 4 osoby potřebujeme: 400 g kuřecího masa, 1 zakysanou smetanu, olivový olej, 1 balení koření Santa Maria Enchiladas, 1 balení Taco sauce, 1 balení tortill Santa Maria

Maso naložíme hodinu předem do směsi koření Enchiladas, oleje a dvou lžiček taco omáčky.

Plátky klademe na rozehřátý gril a důkladně propečeme z obou stran. Propečené plátky nakrájíme na kousky.

Do středu každé nahřáté tortilly vložíme masovou směs a stočíme ve stylu palačinky. Plněné tortilly opečeme na grilu dokřupava.

Při podávání polijeme omáčkou taco a zakysanou smetanou.

Náš tip: Hotové tortilly lze ještě navíc posypat strouhaným sýrem (doporučuje se zejména u bezmasé, např. špenátové, varianty).

Foto: Santa Maria (1)