Přejít k hlavnímu obsahu

Minikurz mexické kuchyně 3: Quesadillas

Další oblíbený způsob plnění tortilly nadchne zejména milovníky sýra, neboť právě na tom tento jedinečný recept staví.

Přidejte si Svět Ženy do oblíbených na Google zprávách

Tentokrát se naučíme připravovat quesadillas. Název jednoznačně poukazuje na to, co je v této tortille nejdůležitější surovinou – queso znamená španělsky sýr.

Pro 4 osoby potřebujeme: sýr typu čedar (podle chuti, ale nejméně 20 g na porci), 300 g kuřecího masa, 150 g slaniny, 2 rajčata, 1 červenou cibuli, 1 zakysanou smetanu, 1 balení koření Santa Maria Tacos, 1 balení tortill Santa Maria, 1 balení Santa Maria Salsa medium, koriandr

Na rozpáleném grilu smažíme kuřecí maso, slaninu a na kolečka pokrájenou cibuli. Grilované maso, slaninu a cibuli poté nakrájíme na kostičky. V míse smícháme s kousky rajčat, kořením Tacos, nasekaným koriandrem, strouhaným sýrem a 2 lžícemi salsy.

Na gril položíme tortillu, z poloviny ji naplníme směsí a přeložíme. Přeložené plněné tortilly grilujeme z obou stran přibližně 3 minuty, dokud tortilla lehce nezhnědne a sýr ve směsi nebude rozpuštěný. Podáváme rozkrojené na dílky se salsou a zakysanou smetanou.

Náš tip: Můžete použít více druhů sýrů (například i ovčí či kozí).

Foto: Santa Maria (1)

×