Přejít k hlavnímu obsahu

Minikurz mexické kuchyně 3: Quesadillas

Minikurz mexické kuchyně 3: Quesadillas

Další oblíbený způsob plnění tortilly nadchne zejména milovníky sýra, neboť právě na tom tento jedinečný recept staví.

Tentokrát se naučíme připravovat quesadillas. Název jednoznačně poukazuje na to, co je v této tortille nejdůležitější surovinou – queso znamená španělsky sýr.

Pro 4 osoby potřebujeme: sýr typu čedar (podle chuti, ale nejméně 20 g na porci), 300 g kuřecího masa, 150 g slaniny, 2 rajčata, 1 červenou cibuli, 1 zakysanou smetanu, 1 balení koření Santa Maria Tacos, 1 balení tortill Santa Maria, 1 balení Santa Maria Salsa medium, koriandr

Na rozpáleném grilu smažíme kuřecí maso, slaninu a na kolečka pokrájenou cibuli. Grilované maso, slaninu a cibuli poté nakrájíme na kostičky. V míse smícháme s kousky rajčat, kořením Tacos, nasekaným koriandrem, strouhaným sýrem a 2 lžícemi salsy.

Na gril položíme tortillu, z poloviny ji naplníme směsí a přeložíme. Přeložené plněné tortilly grilujeme z obou stran přibližně 3 minuty, dokud tortilla lehce nezhnědne a sýr ve směsi nebude rozpuštěný. Podáváme rozkrojené na dílky se salsou a zakysanou smetanou.

Náš tip: Můžete použít více druhů sýrů (například i ovčí či kozí).

Foto: Santa Maria (1)