Přejít k hlavnímu obsahu

Minikurz mexické kuchyně 2: Fajitas

Tortilly jsou jako chleba – nikdy se nepřejedí. Pro jistotu se však naučte další ze čtyř základních způsobů jejich plnění. Zaručeně si pochutnáte jako v mexické restauraci.

Tortilly jsou moučné placky, které lze i u nás koupit ve více variantách (pšeničná, kukuřičná či speciální na pizzu). Zabalit se do ní dá skoro cokoli, ale chcete-li si připadat jako v Mexiku, držte se tradičních postupů. Tentokrát se naučíme Fajitas.

Pro 4 osoby potřebujeme: 400 g kuřecího masa pokrájeného na kousky, 2 papriky, 1 červenou cibuli, 1 bílý jogurt, 1 zakysanou smetanu, 1 balení Santa Maria Fajitas koření, 1 balení Santa Maria tortill, 1 balení Santa Maria Salsa medium, olivový olej

Jogurt rozmícháme s Fajitas kořením. Směs promícháme s kousky kuřecího masa a necháme je tak chvíli naložené.

Mezitím z papriky odstraníme jádřinec a rozkrájíme na čtvrtky. Cibuli podélně pokrájíme na proužky.

Maso a papriku položíme na rozpálený gril. Opékáme z obou stran, dokud nebude maso šťavnatě propečené a paprika pěkně ogrilovaná.

Maso i papriku pokrájíme na proužky a spolu s cibulí balíme do nahřátých tortill. Doplníme salsou a zakysanou smetanou dle chuti.

Náš tip: Fajitas vyzkoušejte i ve vepřové či hovězí variantě. Oblíbenou součástí náplně jsou také fazole.

Foto: Santa Maria (1)