Přejít k hlavnímu obsahu

Medové dny 1: Kuřecí prsa s medem

Pod pojmem „medové dny“ si sice představujeme spíš líbánky než hostinu, ale proč to vlastně nepropojit? Vždyť láska odjakživa prochází žaludkem.

Přidejte si Svět Ženy do oblíbených na Google zprávách

Pro 4 osoby potřebujeme: 2 lžíce olivového oleje, 4 půlky kuřecích prsou s kůží bez kosti, 3 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky najemno nastrouhané citronové kůry, 1 lžíce sušeného oregana smíchaného s bazalkou a tymiánem, 3 stroužky oloupaného a prolisovaného česneku, 1 a ½ lžíce tekutého lesního medu, 1 lžičku soli

Trochou oleje vymažeme zapékací misku nebo pekáček. Omyté a osušené maso položíme do nádoby kůží dolů. Citronovou šťávu, kůru, bylinky, česnek, med a sůl prošleháme a na plotně za stálého míchání zahřejeme, nevaříme. Směsí potřeme maso. Pekáček zakryjeme a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 50 minut.

Během této doby maso často přeléváme výpekem a podlijeme také troškou horké vody. Zhruba 15 minut před koncem pečení maso otočíme kůží vzhůru a pečeme již nezakryté. Maso před podáváním necháme ještě asi 5 či více minut ve vypnuté troubě odpočinout. Ideální přílohou jsou pečené brambory, případně čerstvé pečivo.

Foto: Archiv Burdy (1)

×
  • Svět ženy
  • 699 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ SVĚT ŽENY + SADA BETTY BARCLAY + DIGI ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ SVĚT ŽENY + SADA BETTY BARCLAY + DIGI ZDARMA
  • Předplatit