Přejít k hlavnímu obsahu

Křupavé bezlepkové sušenky

Křupavé bezlepkové sušenky

Keksy z pohankové mouky jsou pro zdravé mlsání ideální. Pohanka navíc působí léčivě na celý cévní systém, a to díky vysokému obsahu rutinu!

Ingredience:
260 g bezlepkové mouky Nomix
50 g celozrnné pohankové mouky
40 g moučkového cukru
60 g třtinového cukru
1 vanilinový cukr
1 vejce
120 g másla
60 g mléka
4–5 g kypřicího prášku
citronová kůra dle uvážení (nejlépe z biocitronu)

Postup:
1. Změklý tuk, vejce a cukr chvíli třete.

2. Mouky si promíchejte s kypřicím práškem a následně postupně přidávejte k utřené hmotě střídavě s mlékem. Můžete pro chuť přidat i kůru z očištěného biocitronu.

3. Těsto nechte odležet asi 30 minut.

4. Sušenky připravte na lisu nebo využijte zdobicí sáček a udělejte malé pusinky či tyčinky.

5. Pečte při 170 °C 18–20 min. Po dopečení a vychladnutí doporučujeme uzavřít sušenky v kvalitní dóze, kde vydrží i několik měsíců.