Přejít k hlavnímu obsahu

Křidýlka 3× jinak 3: Ostrá

Budou stejně dobrá, nebo ještě lepší než ze známého fastfoodu, ale přijdou vás mnohem levněji. Ke sklence vína či piva úplně ideální!

Přidejte si Svět Ženy do oblíbených na Google zprávách

Pro 4 osoby potřebujeme: 16–20 kuřecích křídel, 500 ml podmáslí, 1 stroužek česneku, špetku sušené cibule, 1 a ½ lžíce citronové šťávy, 200 g hladké mouky, 1 lžíci mleté papriky, špetku nastrouhaného muškátového oříšku, špetku tymiánu, 1 lžičku mletého chilli koření, sůl, větší množství oleje na smažení

Kuřecí křídla omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme je a odstřihneme z nich letky. Podmáslí promícháme ve velké míse s utřeným česnekem, lžičkou soli, sušenou cibulí, chilli a citronovou šťávou. Do připravené směsi naložíme kuřecí křídla, zakryjeme je a necháme hodinu odležet v chladu.

Mouku promícháme s paprikou, zbylou solí, muškátem a tymiánem. Křídla vyjmeme z ochuceného podmáslí, obalíme je v moučné směsi a smažíme v pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.

Obalená křídla rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 190–200 °C asi 20 minut. Smažená křídla dáme na vrstvu papírových utěrek, které odsají přebytečný tuk. Podáváme například se zelným salátem.

Náš tip: Křidýlka můžeme servírovat stylově se salátem Coleslaw. Na jeho přípravu prošleháme 200 g majonézy s ½ lžíce bílého vinného octa a lžičkou cukru a směs dáme chladit. Mezitím najemno nakrájíme 400 g bílého hlávkového zelí, přidáme dvě očištěné karotky nakrájené na tenké nudličky a tři očištěné a na nudličky nakrájené jarní cibulky. Vše společně promícháme, osolíme a opepříme. Salát podáváme chlazený.

Foto: Archiv Burdy (1)

×
  • Svět ženy
  • 699 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ SVĚT ŽENY + SADA BETTY BARCLAY + DIGI ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ SVĚT ŽENY + SADA BETTY BARCLAY + DIGI ZDARMA
  • Předplatit