Přejít k hlavnímu obsahu

Kokosová bábovka se semínky goji

Kokosová bábovka se semínky goji

Zůstat do léta štíhlá je někdy pěkná fuška. Někdy není třeba se omezovat. Naštěstí existují dezerty, které chutnají skvěle a zároveň jsou zdravé.

Ingredience:

- 1 hrnek strouhaného kokosu
- 1 hrnek hladké špaldové mouky
- 3 vejce
- ½ hrnku rozpuštěné Hery máslová příchuť
- 1 balíček prášku do pečiva
- ½ hrnku kokosového nápoje (někdy i pod názvem „kokosové mléko“)
- ½ hrnku třtinového cukru
- ½ hrnku semínek goji (někdy i pod názvem „kustovnice čínská“)
- kokosový tuk a nastrouhaný kokos do formy

Postup:

1. Sušené goji semínka nasypejte do hrnku a zalijte horkou vodou. Nechejte asi půl hodiny odstát. Vodu slijte. Strouhaný kokos dejte do výkonného mixéru a rozemelte na jemno – vytvoříte tak kokosovou mouku. Nemáte-li vhodný mixér, můžete koupit jemnou mouku už hotovou (většinou v prodejnách se zdravou výživou). Smíchejte kokosovou a špaldovou mouku s práškem do pečiva. V robotu s metlou vyšlehejte cukr a vejce do husté pěny. Přidejte rozpuštěný rostlinný tuk Hera a kokosový nápoj a směs promíchejte.

2. Do mísy robotu přidejte sypké suroviny a namočené goji. Umíchejte hladké těsto. Formu na bábovku vymažte kokosovým tukem a vysypejte strouhaným kokosem. Nalijte připravené těsto. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně 45 minut. Ke konci pečení otestujte hotovou bábovku vpichem dřevěné špejle. Ta by měla vyjít ven suchá, maximálně s několika drobečky upečené bábovky.

3. Ihned vyklopte a nechejte vychladnout. Lehce poprašte moučkovým cukrem. V prodejnách se zdravou výživou seženete také kokosový cukr, který můžete použít místo třtinového.

DSC_4844_copy

Tip redakce: Pokud některé suroviny nenajdete mezi běžným sortimentem obchodních řetězců, hledejte je ve specializovaných bio prodejnách, v obchodech se zdravou výživou nebo v různých internetových e-shopech zabývajících se zdravým stravováním.