Přejít k hlavnímu obsahu

Kapr 3× jinak 2: V pivu

Na pivním kapříkovi si pochutnají i ti, kteří pivo jako nápoj moc nemusejí – je to lahodná a pikantní pochoutka.

Pro 4 osoby potřebujeme: 4 porce kapra, 0,25 l světlého českého piva, 1 velkou cibuli, 4 lžíce oleje, 1 citron, 2 lžíce sekané pažitky, sladkou mletou papriku, drcený kmín, pepř, sůl

Kapra osolíme, opepříme a pokapaného pivem necháme v chladu asi hodinu odležet. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Na základ dáme porce kapra a zalijeme pivem, přidáme mletou papriku a kmín. Dusíme doměkka. Na talířích kapra pokapeme citronem a posypeme nasekanou pažitkou. Podáváme s bramborami.

Náš tip: Podívejte se na web www.oznaceni-eu.cz, kde naleznete řadu originálních receptů v Minikuchařce kvalitních evropských výrobků – některé z těchto prestižních označení nese i řada českých produktů (z tohoto receptu je to kapr, pivo, cibule i česnek!)

Foto: oznaceni-eu.cz (1)