Přejít k hlavnímu obsahu

Inspirace Asií 4: Závitky se sušeným ovocem

Exotická sladkokyselá chuť udělá z tohoto pokrmu atraktivní pohoštění ke sklence vína, ale i večeři, nad níž si rodinka pomlaskne.

Pro 4 osoby potřebujeme: 200 g míchaného sušeného ovoce (meruňky, švestky, hrušky, jablka), 8 kulatých plátů rýžového papíru, olej na smažení

Na omáčku: 5 lžic tekutého medu, 1 lžíci citronové nebo limetkové šťávy, ½ lžičky mleté skořice

Ovoce podélně nakrájíme na kousky. Rýžový papír navlhčíme vlažnou vodou, a jakmile změkne, přebytečnou vodu setřeme. K jedné straně papíru v pruhu položíme vždy část sušeného ovoce. Nejprve směrem k ovoci přeložíme boční části a pak papír pevně svineme.

Závitky necháme chvilku oschnout, poté je vložíme do rozpáleného oleje a smažíme ze všech stran dokřupava a světlehněda. Mezitím prošleháme med s citrusovou šťávou a skořicí a do připravené omáčky namáčíme závitky.

Foto: Archiv Burdy (1)