Hravý recept: Zajíčci pod peřinkou

Pro 4 osoby potřebujeme:9 plátků toustového chleba, 400 ml mléka, 3 vejce, špetku kurkumy,1 lžičku oleje, 160 g hladké mouky, 
3 lžíce pomazánkového másla, 2 plátky šunky, 4 černé olivy bez pecky, kousek červené papriky, olej na potírání pánve, sůl

Chléb opečeme v toustovači do světle hněda a odkrojíme z něj kůrku. Ze čtyř střídek vykrojíme čtyři kolečka na hlavičky. Na ouška vykrojíme ze dvou střídek pomocí tvořítka dva ovály, které rozkrojíme na půl. Z jedné střídky vykrojíme tvořítkem tváře a ze zbylých opečených chlebů vykrojíme oválným tvořítkem přední pacičky.

Mléko rozšleháme s vejci, kurkumou, solí a olejem. Postupně vmícháme mouku a metličkou vyšleháme hladké hustší, ale přitom tekuté těsto, které necháme odpočívat při pokojové teplotě 20–30 minut.

Zdobicí sáček s kovovou trubičkou s malým otvorem naplníme  pomazánkovým máslem. Čárky másla nastříkáme na ouška a přichytíme na ně tenké proužky šunky. Ze zbylé šunky vytvoříme zajíčkům „ofinu“. Dále pomocí másla vytvoříme čumáček a naznačíme tečky v místech pro očka. Z oliv nakrájíme malé proužky, které použijeme na zavřené oči a ty přitiskneme na místa vyznačená pomazánkovým máslem. Kousek papriky rozkrájíme na trojúhelníčky a použijeme na čumáček. Na packy nastříkáme tenkou čárkou pomazánkového másla drápky. Nazdobené hlavičky a packy uložíme do chladničky.

Teflonovou pánev potřeme olejem, naběračkou nalijeme trochu těsta a krouživým pohybem je rozlijeme po pánvi. Palačinky pečeme z každé strany dvě minuty.

Čtyři palačinky složíme na talířky do tvaru polštářku. Na ně opatrně položíme zaječí hlavy. Zbylé palačinky naaranžujeme jako peřinku, ze které vykukuje zaječí hlava a packy. Spící zajíčky uložíme na listy salátu.

Foto: Archiv Burdy (1)

@svetzeny