Přejít k hlavnímu obsahu

Houbomanie 6: Zapečené houbové těstoviny

Houbomanie 6: Zapečené houbové těstoviny

Variací na tradiční „šunkafleky“ není nikdy dost. A tento houbový recept určitě patří k těm, které si oblíbíte.

Pro 4 osoby potřebujeme:

500 g těstovin, 400 g čerstvých hub, olej na smažení, 1 cibuli, 1–2 stroužky česneku, 250 g pomazánkového másla, svazek čerstvé petrželky, 150 g sýra na strouhání (eidam, gouda), bílý pepř, sůl

Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu doměkka, slijeme, pokapeme olejem a necháme pod pokličkou. Očištěné houby pokrájíme na menší kousky.

Oloupanou a nadrobno na­­se­kanou cibulku s nakrájeným česnekem orestujeme v pánvi na oleji dozlatova. Pak při­sypeme nakrájené houby, promícháme a chvíli dusíme. Do houbové směsi přidáme pomazánkové máslo, promícháme a dle potřeby ještě dochutíme solí a bílým pepřem.

Do sýrové omáčky nasekáme lístky čerstvé petrželky a na závěr vmícháme také uvařené těstoviny.

Ochucenou směs vložíme do olejem vymazané zapékací formy a pak dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Necháme zapéct a přibližně 5 minut před koncem posypeme nastrouhaným sýrem.

Foto: Archiv Burdy (1)