Přejít k hlavnímu obsahu

Grilujeme mleté 1: Hovězí placičky s boby

Grilujeme mleté 1: Hovězí placičky s boby

Samozřejmě si můžete tyto lahodné „karbanátky“ dát i bez doprovodu zelených bobů, ale originální saláty přece k zahradnímu grilování neodmyslitelně patří.

Pro 4 osoby potřebujeme: 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 600 g středně hrubě umletého hovězího masa, 2 lžičky mleté papriky, 1 lžičku majoránky, 1 lžičku mletého kmínu, ½ lžičky mletého pepře, 2 lžičky soli

Na salát: 300 g zelených fazolových bobů, 2 menší cukety, 3 lžíce olivového oleje, kousek nasekané chilli papričky bez semínek, 2 stroužky česneku, 100 g kukuřičných zrn bez nálevu, 1 lžíci světlého vinného octa, pepř, sůl

Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme 
a přidáme do mísy k masu. Poté přisypeme zbylé suroviny a vše důkladně promícháme. Masovou hmotu rozdělíme na 12 stejně velkých dílů, připravíme z nich kuličky, mírně je zploštíme, dáme na gril a grilujeme z každé strany 5–7 minut.

Fazolové boby dáme do vroucí vody a vaříme asi čtyři minuty. Poté je scedíme a necháme okapat. Cukety nakrájíme na půlkolečka. V pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a osmahneme nasekané chilli papričky s plátky česneku. Pak přidáme plátky cukety a společně restujeme asi tři minuty. Nakonec přisypeme boby a kukuřici, osolíme, opepříme a za častého protřepávání restujeme asi šest minut. Zeleninovou směs sejmeme z ohně, zbylý olej prošleháme s octem a vmícháme k zelenině. Podáváme s grilovanými placičkami.

Foto: Archiv Burdy (1)