Přejít k hlavnímu obsahu

Tvarohový koláč s bílou čokoládou, malinami a vůní vanilky

Tvarohový koláč s bílou čokoládou, malinami a vůní vanilky

Není to klasický cheesecake, i když k němu má velmi blízko. Lahodná vrstva tvarohu s bílou čokoládou v kombinaci s vůní vanilky a čerstvými malinami vás naprosto uchvátí. Vydržte a nechejte koláč vychladnout! Výsledek pak rozhodně stojí za to.

Na 12 kousků budete potřebovat:

Na korpus: • 200 g celozrnných sušenek• 100 g másla

Navrch: • 200 g bílé čokolády • 225 g crème fraîche • 375 g čerstvého tvarohu • 80 g cukru • 3 vejce (velikost L) • 1 lžička vanilkové esence • 200 g malin • moučkový cukr

Postup:

1. Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Dno dortové formy o průměru 26 cm vyložte pečicím papírem, boky vymažte tukem. Sušenky umelte nebo rozdrťte, přidejte k nim změklé máslo a vypracujte těsto. To pak vtlačte na dno formy. Formu dejte na chvíli do lednice. Do tvarohu smíchaného s cukrem vešlehejte vejce. Do rozpuštěné čokolády přidejte vanilkové aroma a zlehka ji vmíchejte do tvarohové směsi.

2. Tvarohový krém rozetřete na sušenkový korpus a pečte přibližně hodinu. Koláč nechte pozvolna vychladnout v pootevřené troubě, pak jej nechte chladit asi 4 hodiny. Koláč ozdobte malinami a posypejte moučkovým cukrem.

Příprava: 100 minut + chlazení

Kousek: cca 350 kcal; 1460 kJ