Přejít k hlavnímu obsahu

Citronovo-pomerančové penne s lososem

Citronovo-pomerančové penne s lososem

Lehká večeře je pro čas pozdního léta jako stvořená. Určitě si při ní zavzpomínáte na dovolenou u moře…

Pro 4 osoby potřebujeme:

500 g penne, 2 filety z lososa (350 g), 4 lžíce olivového oleje, 6 lžic balzamikového krému s příchutí pomeranče a citronu, 8 lžic nasekaných čerstvých lístků koriandru, čerstvě mletý pepř, sůl

Lososa opláchneme a zbavíme kostí. Ostrým nožem odstraníme kůži a nakrájíme na malé kostičky stejné velikosti. Těstoviny uvaříme al dente podle návodu.

Do dobře rozpálené pánve přidáme olivový olej a osmahneme kousky lososa (2–3 minuty), ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Lososa vložíme do velké mísy, přidáme scezené těstoviny, nasekaný čerstvý koriandr, Balzamikový krém Kalamata s příchutí pomeranče a citronu, sůl, čerstvě mletý pepř a zamícháme. Podáváme v hlubokých talířích ochucené čerstvě mletým pepřem.

Náš tip: Řecká rodinná značka Papadimitriou uvedla na český trh tři nové balzamikové krémy: Kromě Bílého balsamikového krému s příchutí citronu a pomeranče můžete vyzkoušet také Balsamikový krém Kalamata s fíkovou příchutí a Bílý balsamikový krém.

Všechny krémy Papadimitriou se vyrábějí tradiční metodou z hroznů sušených na slunci. Vynikají výraznou hustou konzistencí a bohatou, zralou chutí, kterou získávají díky hroznům z peloponéských vinic v oblasti Kalamata a zrání v tradičních dubových sudech. Následně dojde k promísení uzrálého octa s koncentrovaným hroznovým moštem, čímž vzniká hustý balzamikový krém vysoké kvality. Jsou vhodné k přípravě čerstvých salátů, marinování masa, k dochucení omáček, ke zdobení talířů a ozvláštnění dezertů.

Foto: Papadimitriou (1)