Přejít k hlavnímu obsahu

Brambory netradičně 2: Tatar – lutenice

Pokud po Vánocích potřebujete trochu ušetřit, tak tohle je bramborový recept přesně pro vás. Jedna porce vyjde jen na něco málo přes desetikačku!

Přidejte si Svět Ženy do oblíbených na Google zprávách

Pro 4 osoby potřebujeme: 4 středně velké brambory uvařené ve slupce, 4 stroužky česneku, 1 malou cibuli, 1 lžíci worchesterské omáčky, 1 lžíci ostré hořčice, 4 lžíce kečupu, 1 lžičku slunečnicového oleje, 1 žloutek z vejce od slepic z kontrolovaného chovu, pár kapek tabasca, špetku mleté sladké papriky, mletý bílý pepř, sůl

Uvařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme do větší misky. Stroužky česneku oloupeme a utřeme se špetkou soli a mletým pepřem.

Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a spolu s česnekem přidáme do misky k bramborám. Směs zakápneme tabascem a worchesterskou omáčkou, přidáme hořčici a kečup, přilijeme olej, vmícháme žloutek a vše dochutíme mletou sladkou paprikou. Lutenici podáváme k chlebovým či toustovým topinkám.

Foto: Archiv Burdy (1)

×