Přejít k hlavnímu obsahu

Brambory netradičně 2: Tatar – lutenice

Pokud po Vánocích potřebujete trochu ušetřit, tak tohle je bramborový recept přesně pro vás. Jedna porce vyjde jen na něco málo přes desetikačku!

Pro 4 osoby potřebujeme: 4 středně velké brambory uvařené ve slupce, 4 stroužky česneku, 1 malou cibuli, 1 lžíci worchesterské omáčky, 1 lžíci ostré hořčice, 4 lžíce kečupu, 1 lžičku slunečnicového oleje, 1 žloutek z vejce od slepic z kontrolovaného chovu, pár kapek tabasca, špetku mleté sladké papriky, mletý bílý pepř, sůl

Uvařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme do větší misky. Stroužky česneku oloupeme a utřeme se špetkou soli a mletým pepřem.

Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a spolu s česnekem přidáme do misky k bramborám. Směs zakápneme tabascem a worchesterskou omáčkou, přidáme hořčici a kečup, přilijeme olej, vmícháme žloutek a vše dochutíme mletou sladkou paprikou. Lutenici podáváme k chlebovým či toustovým topinkám.

Foto: Archiv Burdy (1)