Přejít k hlavnímu obsahu

Bramborový salát 4: S koprovou zálivkou

Výborný, zdravý a neobvyklý! Zachutná zvláště v případě, že před smaženým kaprem v trojobalu dáváte přednost grilované mořské rybě.

Pro 4 osoby potřebujeme: 600 g brambor, 1 salátovou okurku, 2 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 200 g zakysané smetany, 1 lžíci citronové šťávy, 4 vejce, čerstvě mletý pepř, sůl

Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout. Pak je oloupeme, nakrájíme na měsíčky, promícháme s nakrájenou okurkou a olejem, osolíme a opeříme. Česnek oloupeme, prolisujeme a spolu s citronovou šťávou a nasekaným koprem smícháme se smetanou.

V hrnci přivedeme k varu asi jeden litr vody, osolíme a koncem vařečky ve vodě vytvoříme vír. Vejce rozklepneme do naběračky a tu opatrně ponoříme do vody. Vejce necháme vyklouznout, zmírníme plamen a vaříme asi dvě minuty. Poté vejce vyjmeme a necháme okapat. Stejně pokračujeme s ostatními vejci.

Salát rozdělíme na talíře, přelijeme koprovou zálivkou a završíme vejcem.

Foto: Archiv Burdy (1)